8 січня 2023 13:21

Форвард "Дніпра-1" має варіант продовження кар’єри в чемпіонаті Португалії

26-річний іспанський центрфорвард «Дніпра-1» Марк Гуаль, який після початку повномасштабної фази російсько-української війни на правах оренди перебрався до «Ягеллонії», хотів би покинути польський клуб у січні.


Гуаль має пропозицію від португальської «Візели», але проблема полягає в тому, що боси «Ягеллонії» й чути не хочуть про від'їзд футболіста.


«Ягеллонія» нині бореться за виживання у польській Екстракласі, а Гуаль разом із співвітчизником Хесусом Імасом є найкращим бомбардиром команди (в обох по 8 голів). Втрата такого значущого футболіста може негативно вплинути на результати «Ягеллонії», через що керівники цього клубу не хотіли б відпускати гравця.


Сам Гуаль, як і боси «Дніпра-1», були б раді, якби трансфер гравця у «Візелу», що займає 11-те місце в португальській Прімейрі, відбувся. Це б дозволило форварду перебратися ближче до батьківщини, а українському клубу – заробити. Економічна користь «Ягеллонії» від такого трансферу бачиться мінімальною, через що польський клуб виступає проти угоди.


Крім того, в «Ягеллонії» сумніваються, що «Візела» може забезпечити Гуалю вигідніші умови особистого контракту, тому що влітку минулого року польський клуб придбав у португальського опорника Нене, і привабив того саме більшими, аніж на його батьківщині, грошима. У зв'язку з цим в «Ягеллонії» підозрюють, що «Візела» хоче підписати Гуаля виключно з метою миттєвого та більш вигідного перепродажу.


У поточному розіграші чемпіонату Польщі Гуаль забив 8 голів та віддав 3 асисти у 16 матчах.


Фото - СК "Дніпро-1"