6 січня 2023 22:27

Олександр АНДРІЄВСЬКИЙ: "Коли Україна переможе у війні, вип’ю келих шампанського – це буде перший алкоголь у моєму житті"

Півзахисник "Динамо" Олександр Андрієвський розповів, як переживає повномасштабну війну в Україні.


- Зараз Україна та всі українці переживають страшні часи. Згадайте, як ви зустріли 24 лютого, коли розпочалося повномасштабне вторгнення?


- Як я пам’ятаю, ми мали приїхати з Туреччині на два-три дні пізніше, але тренерський штаб вирішив повертатися додому 21 лютого, оскільки в нас і так був важкий тренувальний збір. Щодо ранку 24-го, то, як і більшість людей, прокинувся від звуків вибухів. Чесно кажучи, не знав, що робити. Визирнув у вікно, побачив величезні затори на дорогах, тому вирішив нікуди не їхати й чекати вдома, які будуть повідомлення з клубу. Примітно, що 24 лютого ще й у моєї сестри день народження, але тоді було не до святкувань…

- Наскільки я знаю, клуб організував трансфер для рідних футболістів, які бажали виїхати за кордон у безпечне місце…

- Так, я вивіз маму та сестру за кордон, щоб не переживати за них, – за це величезна подяка керівництву Динамо. Ми же з батьком перебували на клубній базі в Кончі-Заспі – у разі чого, якби ворог наступав на Київ, то могли з ним і в ліс втекти.

- У деяких футболістів рідні та близькі тривалий час перебували в окупації – наприклад, батьки Караваєва залишалися весь час у Херсоні…

- Так, і це насправді дуже страшно. Слава Богу, всі мої родичі в Житомирській області, і там усе більш-менш спокійно було.

- Хтось зі знайомих пішов захищати країну зі зброєю в руках?

- Буквально на днях дізнався, що мій однокласник загинув на фронті. Звичайно, читаю новини, скільки наших хлопців гине. Причому якщо з нашого боку рідну землю захищає цвіт нації, то з протилежної сторони йде на нас лише біосміття – зеки, наркомани, крадії тощо.

- Які побажання маєте для народу України в цей непростий час?

- Найголовніше – мирного неба нам усім над головою, здоров’я близьким та перемоги на фронті. Віримо у Збройні Сили України та нашого Президента. Я вже пообіцяв рідним, що коли Україна переможе у війні, то з такого приводу я вип’ю келих шампанського – це буде перший алкоголь у моєму житті (посміхається, ‒ прим. «УФ»). Сподіваюся, це станеться якомога швидше.