5 січня 2023 12:09

Володимир МИКИТИН: "Гравець "Металурга" із сім'єю опинився під завалами"

Головний тренер запорізького "Металурга" Володимир Микитин розповів про те, як на команду вплинула війна.


"Ми виконали те завдання, яке стояло перед нами. Увійшли до четвірки найсильніших команд Першої ліги у своїй групі. Тож у відпустку пішла команда в гарному настрої. У нас серйозні плани, але говорити про них поки не бачу сенсу. Треба визнати, що в осінній частині чемпіонату не все в нас виходило. У деяких іграх усе вийшло не так, як планували. Зараз усе це аналізуємо.


Є тут і об'єктивні причини, чому вийшло саме так. Починали ми вдома, а потім змушені були грати домашні матчі в Києві. Були в нас психологічні травми. Є постраждалі від усіх цих обстрілів по Запоріжжю. Коли готувалися до останньої гри з Оболонню, по центру міста був приліт. 24 людини загинули. Навпроти цього зруйнованого будинку два гравці наші жили: Векляк і Сад. Вранці в нас о 8.30 тренування, після якого ми одразу поїхали на гру в Київ. Ці два пацани, від пережитого були в шоці.


У всієї команди, особливо місцевих, усі думки були там, у Запоріжжі, де в них залишилися дружини, діти, батьки. Коли повернулися в Запоріжжя, там новий приліт, в інший район, постраждав наш хлопець з академії - Кравчук. Він із сім'єю опинився під завалами. Ноги, руки цілі, але отримав струс. На обличчі та голові йому накладали шви. З мамою начебто все нормально, а батька не врятували - завалило. Ось у такій обстановці нам доводилося працювати і грати", - сказав Микитин в інтерв'ю FanDay.