22 грудня 2022 15:13

Справу нардепа, який намагався підкупити поліцейських, скерували до суду. Ймовірно, це Трухін, який потрапив у ДТП з Лучі

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) скерували до суду справу за обвинуваченням неназваного народного депутата України у підкупі поліцейських.


За версією слідства, у серпні 2021 року нардеп запропонував патрульним поліцейським 150 000 без зазначення грошової одиниці, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталось за його участю.

Розслідування корупційного злочину розпочато 2 лютого 2022 року Генеральним прокурором за матеріалами журналістського розслідування. На початку вересня НАБУ та САП повідомили нардепу про підозру, а вже наприкінці вересня завершили слідство.

Прізвище нардепа не вказано. Ймовірно, це Олександр Трухін. ДТП за його участі трапилося 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі біля Києва. Внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали 6 людей, серед яких двоє дітей, голова комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Дарницький суд Києва ухвалив постанову призначити 850 гривень штрафу Віктору Склемі, який взяв на себе провину за ДТП. Разом з ним в автомобілі перебував Трухін.


Фото: Укрiнформ