16 грудня 2022 21:17

"Він навчився з ними працювати". Циганик вважає, що Маркевич міг би досягти успіхів зі збірною Бразилії

Відомий український журналіст Ігор Циганик подумав, що хорошим кандидатом на посаду головного тренера збірної Бразилії міг би стати Мирон Маркевич.


Після того, як бразильці вилетіли з ЧС-2022, пост головного тренера команди залишив Тіте. Національна збірна Бразилії поки що продовжує перебувати в активному пошуку нового коуча.

На думку Циганика, хороших успіхів із командою міг би досягти український тренер Маркевич, який славився своєю успішною роботою з латиноамериканцями під час роботи у Металісті (2005-2014).

«Маркевич у Металісті добре працював із латиноамериканськими гравцями. Там, звичайно, був Красніков (спортдиректор Євген Красніков, – прим. FanDay.net), люди, які їх обслуговували. Він навчився з ними працювати. Я був у Харкові і розумію, як їх балували».

Журналіст навів приклад того, що Маркевич зміг знайти підхід навіть до бразильця Тайсона, який мав дуже непростий характер.

«Тайсон о четвертій годині ночі каже, що хоче у Макдональдс. Люди поїхали та привезли йому. Він наївся - не хочу Макдональдс, хочу щось інше».

Як згадує Циганик, Тайсон сам вважав, що з Маркевичем бразильці могли б досягти добрих результатів.

«Я пам'ятаю, як хтось сказав: Тайсон, Маркевич – тренер Бразилії? Тайсон відповів: "Бразилія - чемпіон", - згадав Циганик в ефірі YouTube-каналу "ВЗБІРНА".

Нагадаємо, що Маркевич у своїй кар'єрі мав досвід роботи із національною збірною України. У 2010 році під його керівництвом команда провів чотири гри, в яких здобула три перемоги та один раз зіграла внічию.