9 грудня 2022 18:37

Сантуш: "Дайте Роналду спокій. Він не заслуговує на все це після того, скільки зробив для португальського футболу"

Головний тренер збірної Португалії вперше розгорнуто прокоментував відсутність Кріштіану Роналду в основі матчу зі Швейцарією. Раніше менеджер обмежувався коротким "такий був план на гру".


"У нас з Кріштіану була розмова. Було б погано, якби вона не відбулася. Склад я називаю за півтори години до матчу, коли ми приїжджаємо на стадіон. Це нормально, я так роблю всю кар'єру. Але ця розмова мала відбутися. Це більш ніж нормально, але я справді не говорю про це з кожним із тих, кого не ставлю до складу, це капітан, гравець такого масштабу, який стільки дав португальському футболу... Я мав поговорити з ним.

Розмова відбулася у день матчу, після обіду, у моєму кабінеті. Я покликав його пояснити причини того, що він не вийде в старті. Але я сказав йому, що він все одно відіграє важливу роль у цьому матчі. Пояснення вийшло цілком звичайним. Кріштіану не був радий, адже він завжди виходив у старті. Це нормально. Розмова була тиха, ми обмінялися точками зору з цього приводу. Йому не так просто прийняти, що він у запасі, але все пройшло м'яко.

Звичайно, він не казав мені, що хоче піти зі збірної. Як уже казав Жоау Фелікс, неможливо подати приклад краще за те, що зробив Роналду в тому матчі. Він вийшов на розминку разом із рештою, святкував голи разом із командою, а після матчу покликав гравців до трибун.

Дайте Роналду спокій. Він не заслуговує на все це після того, скільки зробив для португальського футболу", – закінчив Сантуш.

Португалія зіграє 10 грудня у чвертьфіналі чемпіонату світу проти Марокко. Матч розпочнеться о 17:00 і переможець пари вийде на найкращого з дуету Франція – Англія.

Раніше повідомлялося, що Роналду знову буде у запасі.