6 грудня 2022 19:51

Марокко знову зробило сенсацію на ЧС-2022, вибивши Іспанію в серії пенальті

Фото - ua.depositphotos.com


Збірна Марокко здійснила чергове диво на цьому чемпіонаті світу, обігравши збірну Іспанії в серії післяматчевих пенальті (0:0 та 3:0 за пенальті)

За перший тайм іспанці завдали лише одного удару по воротах Марокко, при цьому він був повз. Це найгірший показник іспанців щонайменше з 1966 року.

Хоча іспанці й володіли територіальною перевагою протягом усього матчу, у небезпечні моменти це володіння не трансформувалося.

Перший небезпечний момент у цьому поєдинку відбувся на 27-й хвилині. Марко Асенсіо, будучи у штрафному майданчику, пробив по воротах, але його удар пройшов повз ліву штангу воріт збірної Марокко.

Другий момент стався за 15 хвилин – Соф'ян Буфаль віддав пас на Наефа Агерда, який зблизька пробив головою – м'яч пройшов над поперечкою воріт іспанців.

На цьому небезпечні моменти у основний час закінчилися. При цьому іспанців було 75% володіння м'яча, а сумарна кількість ударів у ворота була на рівні чотирьох, по два у кожної з команд.

На 104 хвилині небезпечним моментом відзначилися гравці збірної Марокко. Валід Шеддіра отримав пас у штрафному майданчику іспанців і пробив центром воріт, але воротар зумів забрати цей м'яч.

В останній момент, на 123-й хвилині, Пабло Сарабія пробив у штангу воріт Марокко і гра перейшла в серію пенальті.

Іспанці не зуміли пробити голкіпера збірної Марокко у серії післяматчевих пенальті, програвши 0:3.

У 1/4 фіналу чемпіонату світу збірна Марокко/Іспанія має зіграти проти переможця пари Швейцарія - Португалія.

Нагадаємо, Марокко посіло перше місце у своїй групі, залишивши позаду Бельгію, Канаду та Хорватію.