22 листопада 2022 12:09

"Йовичевич може завадити "Шахтарю" виграти УПЛ": відомий журналіст розкритикував стиль гри "гірників"

Футбольний журналіст Михайло Співаковський вважає, що головний тренер Шахтаря Ігор Йовичевич може виявитися недостатньо сильним як фахівець, щоб боротися за чемпіонство цього сезону УПЛ.


На думку Співаковського, прагматичний стиль гри Йовичевича, яким він славився ще під час своєї каденції у Дніпрі-1, може не дати Шахтарю необхідних результатів.


«Йовичевич може завадити Шахтарю виграти УПЛ. Його прагматизм у матчі проти Дніпра-1 програв».


Журналіст вважає, що головний тренер Шахтаря системно може досягати успіхів лише у тих матчах, де протистоїть спочатку слабшій команді з підбору виконавців.


«Нагадаю, що коли хорват сам очолював Дніпро-1, то зміг досягти з ним успіхів тільки коли його склад під силу став рівним Динамо і наблизився до Шахтаря. Зараз Йовичевич вийшов грати проти команди, яку він добре знає, але діяв так, ніби перед ним РБ Лейпциг чи Селтік», – заявив Співаковський у програмі ТаТоТаке.


Поразка Шахтаря від Дніпра-1 (1:2) в останньому матчі УПЛ стала для «гірників» першою в сезоні і віддали команду від першого місця вже на вісім балів.


Нагадаємо, що до Шахтаря хорватський фахівець перейшов саме з Дніпра-1, який очолював з 2020 по 2022 роки. Найвищим досягненням його було третє місце у перерваному чемпіонаті України сезону 2021/2022.