19 листопада 2022 18:07

Олександр Кучер - про перемогу над "Шахтарем": "Ми не вибивали м'яч абикуди, а намагалися грати у футбол"

Головний тренер "Дніпра-1" Олександр Кучер зазначає, що його команда після пропущеного голу від "Шахтаря" не розвалилася. Нагадаємо, що у центральному матчі чотирнадцятого туру УПЛ дніпряни переграли "гірників" 2:1 та збільшили відрив від донецького колективу в таблиці до восьми очок.


- Була цікава гра, ми готувалися до неї, розуміли, що це матч цілого першого кола. Для кожного по-різному, звісно, але для нас сьогодні була дуже важлива подія. Грали дві команди, які люблять і вміють грати у футбол, і між якими була принциповість з огляду на турнірне становище. Вийшла цікава гра з моментами, була напруга. Ми пропустили індивідуальний гол Мудрика, якому треба багато приділяти уваги при опіці. Але ми не розвалилися, грали так, як і домовлялися, позиційно і довго контролювали м'яч. У першому таймі забили, могли ще забивати, добре діяли при стандартах, десь фарт був на боці "Шахтаря". Але забили у другому таймі і вже гра була під нашим контролем. "Шахтар" нам майже не створив проблем. У них дуже хороша команда, але ми позиційно грали правильно, не сідали у штрафний майданчик.

Я подякував хлопцям за дуже важку і потрібну перемогу. Будемо рухатися далі турнірною дистанцією.

- Психологічно наскільки важко було грати проти "Шахтаря"?
- Ми розуміли, що це гранд українського футболу, топ-команда Європи. У них індивідуально сильні швидкі виконавці, однак ми готувалися до цього. Вони завжди багато контролюють м'яча, але сьогодні, вважаю, контроль був рівним, ми не вибивали м'яча абикуди, а намагалися грати у футбол. Десь щось у нас таки виходить.


Фото - СК "Дніпро-1"