13 листопада 2022 13:28

Альба: "Луїс Енріке - найкращий тренер світу"

Жорді Альба вважає Луїса Енріке найкращим тренером світу.


- Що ви можете сказати про ставлення Луїса Енріке до себе? Він завжди викликає вас до збірної, хоч ви й стали рідше грати за «Барселону».


– Ми знайомі ще з часів роботи у «Барселоні». Це пряма людина, яка дуже довіряє гравцям. Я завжди казав, що вважаю його найкращим тренером світу. Це стосується не лише професійних, а й людських якостей. Він вибудовує близькі стосунки з гравцями, допомагає їм. Це важливо для багатьох гравців, зокрема й для мене.


– Він сказав, що вважає себе найкращим тренером світу. Як би ви описали його як тренера та лідера?

– Має сильний характер. Це дуже важливо для тренера – він має вміти донести ідею та повести всіх гравців за собою. Це дуже складно, але Енріке досягав цього у всіх командах, де працював. Ми всі робимо те, що він каже. У цьому Енріку – найкращий.


- Чи вважаєте ви, що Енріке дуже критикують? Можливо, річ у тому, яку планку він поставив, працюючи у «Барсі»?

– Я не думаю, що це його хвилюють. У наші дні критика – це звичайнісіньке явище. Це стосується не лише «Барселони», а й будь-якої команди. Думаю, Енріке вже цього не боїться, як і всі гравці. Ми повинні концентруватись на тому, щоб показувати максимум. Це стосується і гравців, і тренерського штабу.


Звичайно все буде добре. Ми віддамо всі сили заради того, щоб Іспанія пройшла якнайдалі, – заявив захисник «Барселони», який потрапив у заявку збірної Іспанії на ЧС-2022.