13 листопада 2022 12:08

"Малиновський втратив повагу Гасперіні": хавбека "Аталанти" визнано найбільш неуспішним гравцем Серії А

Півзахисник Аталанти Руслан Малиновський увійшов до рейтингу з десяти футболістів Серії А, що найбільше провалилися, в першій частині сезону. Що ще сумніше, українець посів у цьому списку перше місце.


Видання The Cult of Calcio, яке і склало цей антирейтинг, шоковане тим, як українець всього за рік перетворився з одного з найважливіших гравців Аталанти на глибокого резервіста команди.

"Після того, як українець зарекомендував себе як один із найкращих атакуючих півзахисників у Серії А, погіршення його форми шокує. 29-річний гравець раптово втратив місце у стартовому складі та повагу тренера".

Журналісти вважають, що в ситуації, що склалася, клубу і футболісту слід якнайшвидше розлучитися.

"Схоже, його майбутнє не пов'язане зі стадіоном "Гевіс", і зараз це може бути оптимальним рішенням для обох сторін", - пише The Cult of Calcio.

Зазначимо, що чутки про конфлікт Малиновського з головним тренером Аталанти Джан П'єро Гасперіні ходили ще влітку. Тоді нібито українець просив продати до його іншого клубу.

Незважаючи на всі проблеми, Малиновський зумів у минулому програному матчі Сері А з Лечче (1:2) віддати гольову передачу.

За інформацією ЗМІ, інтерес до Малиновського виявляли Марсель і Тоттенхем, проте Аталанта попросила за Малиновського надто велику суму, і він залишився в Італії.

У поточному сезоні українець взяв участь у тринадцяти із чотирнадцяти матчів своєї команди у Серії А, проте жоден матч він не зіграв повністю. На рахунку Малиновського один гол та дві гольові передачі.