9 листопада 2022 13:03

Перес: "Прийшло нове покоління, все в нашому житті змінилося, і футбол не може не адаптуватися. Я боротимуся, щоб він залишався королем спорту на всіх континентах"

Флорентіно Перес висловився про адаптацію футболу до нових реалій.


– Яким ви бачите майбутнє європейського футболу?


- Може знадобитися багато часу, щоб відповісти на це запитання. Але я намагатимусь спростити концепцію: за останні двадцять років прийшло нове покоління, і світ змінився, все в нашому житті змінилося, тому футбол не може не адаптуватися.


Футбол – єдиний по-справжньому універсальний та глобальний вид спорту, ми не можемо дозволити іншим видам спорту, які більш організовані та орієнтовані на зміни та сучасність, використовувати це, щоб відібрати у футболу привілейоване становище.

Я, як і мої попередники і ті, хто був ще раніше, працюю, щоб пристосуватися до часу, в якому я живу: ми не можемо дозволити молодим людям любити футбол дедалі менше, тому що матчі, які ми пропонуємо, менш привабливі та захоплюючі.

Ми не можемо цього допустити, ми повинні всі разом поміркувати і дати молодим людям, які являють собою майбутнє – у тому числі футболу – те, чого вони очікують від нас. Ми працюємо над цим, і я боротимусь з усіх сил, щоб футбол не втратив свого привілейованого становища і щоб він продовжував залишатися королем спорту на всіх континентах, – сказав президент Реала.