5 листопада 2022 23:39

Оновилася вартість українців у Бельгії: Соболь та Яремчук подешевшали, а ось Сич та Драмбаєв зросли в ціні

Авторитетний портал Transfermarkt оновив ринкову вартість представників України у бельгійській Лізі Жюпілі. Втратили більше, ніж придбали.


Ціна відразу чотирьох українців, які виступають у чемпіонаті Бельгії, оновилася. Найбільший прогрес продемонстрував захисник руху Олексій Сич, який на правах оренди до кінця сезону виступає за Кортрейк.


21-річний українець додав до своєї вартості 250 тисяч євро і тепер оцінюється у 650 тисяч євро. Сич знаходиться в Бельгії всього два місяці і встиг зіграти в семи матчах.


Також додав у ціні 21-річний захисник Шахтаря Олександр Драмбаєв, який до кінця сезону виступає за Зюлте-Варегем. Драмбаєв виріс у ціні на 100 тисяч євро і тепер коштує 700 тисяч євро. Цього сезону українець уже провів 15 матчів і забив один гол.


Захисник Брюгге Едуард Соболь втратив у ціні 200 тисяч євро і тепер його вартість опустилася до трьох млн євро. Цього сезону Соболь відіграв у 12 матчах і відзначився одним голом. Контракт 27-річного українця із бельгійським клубом розрахований до літа 2025 року.


Найсуттєвіший спад демонструє нападник Брюгге Роман Яремчук. 26-річний форвард зменшив у вартості відразу на три млн євро. Тепер його ціна на рівні 12 млн. євро. Нападник перейшов у Брюгге цього літа з Бенфіки за 16 млн євро, його контракт розрахований до літа 2026 року. За бельгійський клуб він провів 11 ігор, забив два голи і віддав двох асистів.