4 листопада 2022 08:24

ФІФА закликала учасників ЧС-2022 концентруватись на футболі, а не на політиці: "У Катарі будуть раді всім"

ФІФА попросила учасників ЧС-2022 концентруватись на футболі, а не на політиці.


Як повідомляє Sky Sports, президент ФІФА Джанні Інфантіно та генеральний секретар організації Фатма Самура написали збірним-учасникам турніру листа.


«Будь ласка, сконцентруємося на футболі! Ми знаємо, що футбол існує не у вакуумі. Ми також розуміємо, як багато складнощів політичного характеру є у всьому світі. Але, будь ласка, не дозволяйте затягувати футбол у будь-яку ідеологічну чи політичну суперечку», – сказано у листі.


У тексті листа не згадується ініціатива Англії, Уельсу та шести інших європейських збірних, які хочуть, щоб їхні капітани носили пов'язки зі словами One Love. Ця акція – протест проти катарських законів, спрямованих проти представників ЛГБТ-спільноти.


«Ми у ФІФА намагаємося поважати всі думки та переконання, не намагаючись викладати уроки моралі всьому решті світу.

Одна з найсильніших сторін нашого світу – його різноманітність. Якщо слово «інклюзія» щось і означає, воно означає, що це розмаїтість треба поважати. Жодна культура чи нація не «краще» будь-якої іншої.


Цей принцип є основою взаємної поваги та відсутності дискримінації. А ще це одна із головних цінностей футболу. Тож, будь ласка, давайте все це запам'ятаємо та дозволимо футболу посісти центральне місце.


У Катарі будуть раді всім незалежно від походження, віросповідання, статі, сексуальної орієнтації чи національності», – написав Інфантіно.

Чемпіонат світу у Катарі розпочнеться 20 листопада.