28 жовтня 2022 09:05

Фанату "Еспаньола" за расизм на адресу Вільямса загрожує до 2 років в'язниці, штраф 5475 євро та 5-річний бан

Фаната «Еспаньола» можуть ув'язнити за расизм на адресу Іньякі Вільямса.


Прокуратура просить два роки тюремного ув'язнення для фаната, якого звинувачують у расистських образах з метою принизити форварда «Атлетика» під час матчу Ла Ліги у січні 2020 року.


Фаната підозрюють у злочині проти основних прав та громадських свобод, що виражається у завданні шкоди гідності особистості за расистськими мотивами.

Уболівальнику також просять призначити штраф у 5475 євро і заборонити протягом п'яти років після ув'язнення відвідувати футбольні стадіони, а також займатися спортом і викладанням у вільний час. Ла Ліга приєдналася до скарги як приватний обвинувач.


Расистський інцидент стався 25 січня 2020 року. Коли Вільямса було замінено, його освистивали фанати «Еспаньола». Зокрема, обвинувачений та інші фанати імітували жести мавп та вухали.


У прокуратурі вважають, що підозрюваний діяв «з явною зневагою до темного кольору шкіри гравця». Також він вигукував і робив "жести неповаги расистського характеру" на адресу Вільямса, викликаючи у футболіста "почуття розчарування, сорому та приниження".