27 жовтня 2022 14:10

Обійшлося не лише Запісоцьким: голова Полтавської федерації футболу отримав підозру, він звинувачується у хабарі

Національне антикорупційне агентство України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили, що голові Полтавської федерації футболу Валерію Головку вручили підозру щодо отримання хабара.


За інформацією правоохоронців Головко отримав хабар у 2017-му році, будучи головною Полтавською обласною державною адміністрацією, але на той момент він уже був і головою футбольної федерації.

Відомий футбольний оглядач Артем Франков вважає, що поновлення цієї справи пов'язане з врученням підозри на кордоні генеральному секретареві УАФ Юрію Записоцькому.

«Якщо серйозно, то коли справа про хабар раптово спливає аж через п'ять років, то це лише використання давно підготовленого і, підозрюю, очевидного компромату. Діяч перестав бути рукостислим або його потрібно було налякати», – написав Франков у телеграмі.

У справі Головка зараз відомо таку інформацію. НАБУ вручило йому підозру в отриманні хабара у розмірі 176 тисяч євро та автомобіля Mercedes-Benz G 63 AMG 2017 вартістю 320 тисяч євро.

Ці кошти він отримав за обіцянку забезпечити перемогу одному із підприємців на державних тендерах. Від цього ж підприємця він отримав гроші у борг у розмірі 85 тисяч євро, але віддав назад лише 50 тисяч євро.