24 жовтня 2022 23:36

Іньєста про депресію: "Найприємнішим за день було прийняти таблетку і лягти спати. Я обіймав дружину, але нічого не відчував. Це може торкнутися кожного".

Андрес Іньєста розповів, що страждав на депресію.


Раніше колишній гравець «Барселони» зізнавався, що пережив депресію у 2009 році, коли його друг Даніель Харке, екс-гравець «Еспаньола», помер через серцевий напад.


«Я вирішив висловитися про своє психічне здоров'я, коли я мав проблеми. Я знаю, що я публічна особистість, але я мав говорити як є. Я ніколи не думав про те, що люди назвуть мене божевільним чи слабким.


Коли я страждав від депресії, найприємнішим за день було прийняти пігулку і лягти спати. Ти втрачаєш радість від життя, від усього. Я обіймав дружину, але почуття були, ніби обіймав подушку. Нічого не відчуваєш.


Я все ще ходжу на терапію, тому що мені потрібно бути у світі із самим собою. Мені подобається слухати, як професіонали говорять про психічне здоров'я та депресію.


Життя вчить, що депресія та проблеми з психічним здоров'ям можуть торкнутися кожного. Суть над матеріальних речах. Я міг купити всі машини світу, все, що хотів, але з життєвими проблемами досі важко стикатися. Потрібно тренувати свій мозок», – сказав Іньєста у подкасті The Wild Project.