22 жовтня 2022 21:58
1

"Придушив "Крістал Пелас", здатний створити проблеми": Миколенко заслужив високу оцінку від англійської преси

Англійська преса оцінила дії українського захисника Евертона Віталія Миколенка у матчі 13-го туру чемпіонату Англії проти Крістал Пелас (3:0).


Віталій Міколенко провів увесь поєдинок проти Крістал Пелас (3:0) і став одним із найкращих гравців Евертона. Українець взяв активну участь у другому голі. Після його удару м'яч у порожні ворота добив Ентоні Гордон.


Англійські ЗМІ високо оцінили дії українського захисника.

«Віталій Миколенко – 7. Був розчарований тим, що не забив гол. Був надійний упродовж усієї гри, придушив Крістал Пелас, здатну створити проблеми», - пише LiverpoolWorld.


Експерти Liverpool Echo поставили Миколенка оцінку – 8.


«Це найбільш обнадійливий виступ лівого захисника за кілька тижнів, оскільки він не лише захищався, а й послідовно атакував. Зіграв свою роль у другому голі, спіймавши передачу Онани і змусивши Гуайта зробити сейв, перш ніж Гордон забив гол.

Видання Prince Rupert's Tower відзначило впевнену гру українця в обороні та прогрес в атакуючих діях.


«Віталій Миколенко – 8. Українець у першому таймі зіграв упевнено, виконуючи свої оборонні функції. Були скарги на те, що Миколенко недостатньо підтримує атаку, але сьогодні ці скарги були недоречними.


Миколенко був на висоті у другому таймі. Коли м'яч подав Онана, Миколенко завдав потужного удару, який частково відбив Гуайта, але потім м'яч потрапив до Гордона, і 21-річний футболіст забив гол».

Авторитетне видання Goodison News відзначило, що у грі Миколенка було помітно прогрес порівняно з його попередніми матчами.


«Найбільш якісна, цілеспрямована гра після кількох матчів, які були нижчими за його стандарти на початку сезону: він щільно притискався до нападників і ставив ключові блоки при прострілах. Завдав небезпечного удару в дальній кут, який був парірований, але привів до гола Гордона».

молодець