16 жовтня 2022 13:27

Артем ФРАНКОВ: "Вірю в характер та волю до перемоги від "Динамо". Потрібно це доводити у такому суперництві"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий журналіст і головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков підготував прогноз на матч української Прем’єр-ліги «Шахтар» – «Динамо» Київ.


- Сьогодні говоримо про «Класичне». «Шахтар» зараз випереджає «Динамо» Київ у турнірній таблиці, але цей матч – це щось особливе.

«Шахтар» має на два дні більше відпочинку. «Гірники» при драматичних обставинах зіграли 1:1 проти «Реалу» ще у вівторок. «Динамо» свій матч проти «Ренну» провело у четвер, поступившись 0:1. Ну а «Класичне» відбудеться в неділю, 16 жовтня.

Зрозуміло, що «Шахтар» буде в значно вигідніших умовах. Більше того, нагадаю, що «Гірники» не грали минулий тур УПЛ проти ФК «Львів», а «Динамо» грало проти «Руху» і перемогло 3:0.

Назва «Класичного» для цього протистояння була запозичена перекладом з відомого іспанського «Ель Класіко» між «Реалом» та «Барселоною». Можу називати себе автором назви для українського протистояння «Динамо» проти «Шахтаря». В Іспанії теж в неділю відбудеться центральна битва.

Мірча Луческу після четвертої поспіль поразки «Динамо» в групі Ліги Європи багато казав про те, що його команда перебуває у не дуже гарному стані, зазначав про кращі фізичні кондиції «Шахтаря». Але я не знаю, що важливе у цих обставинах: чи кураж та звичка постійно грати, чи додатковий відпочинок і формальна перевага. Як давній вболівальник «Динамо», сподіваюся, що для «Динамо» саме звичка грати стане кращим, більше важливішим чинником, ніж для «Шахтаря» згаданий відпочинок. Вірю в характер, волю до перемоги від киян за таких обставин, потрібно це доводити у такому суперництві.

Щодо «Шахтаря». Не приховую свого захоплення тим, як грає ця команда зараз. Ніхто не очікував такої гри на перемогу проти «Реалу», що «Шахтар» буде мати п’ять очок після чотирьох турів у Лізі чемпіонів, а могла мати усі сім. «Гірники» реально претендують на плей-оф. Не знаю, як буде – бажаю лише найкращого в цій боротьбі.

Що нам кажуть букмекери. На диво, букмекери не віддають очевидну перевагу «Шахтарю». На перемогу «Шахтаря» 2,23, на перемогу «Динамо» дають 3,00. Поле буде нейтральним. Погоджуюсь з букмекерами, що не буде забагато забитих м’ячів у цьому протистоянні. Розумію, що «Динамо» буде грати обережно, як у останніх матчах, так і загалом при Мірчі Луческу проти «Шахтаря». Кияни будуть намагатися грати на контратаках – так було проти того ж «Ренна».

Я пропоную вам ставку обережну на нічию після першого тайму. Більше того, я б навіть погрався з точним рахунком 0:0. Але ви робіть свій вибір.