19 вересня 2022 12:38
4

РФС вимагає дискваліфікувати Петракова через його висловлювання про війну

Російський футбольний союз написав лист в УЄФА з вимогою дискваліфікувати головного тренера збірної України Олександра Петракова.


Російська сторона звинувачує спеціаліста в дискримінаційних висловлювань щодо росіян та недотриманні політичного нейтралітету. Як доказ заступник генерального секретаря РФС Денис Рогачов навів цитати Петракова про війну, опубліковані у двох виданнях - італійському Corriere dello Sport та російському «Спорт-Экспресс».


У листі в комітет УЄФА з контролю, етики та дисципліни Петраков звинувачується у порушенні кодексу поведінки. У наведених цитатах він говорив про намір приєднатися до захисників України, а також закликав виключити всіх росіян з міжнародних спортивних змагань.

В РФС стверджують, що коментарі Петракова порушують кодекси ФІФА та УЄФА, які забороняють «дискримінацію будь-якої країни» та говорять про прагнення популяризувати футбол «у дусі миру».

«Заяви головного тренера збірної України з футболу Олександра Петракова зроблені на тлі політичного конфлікту між двома країнами – Росією та Україною – і є політичним меседжем, який явно порушує фундаментальний принцип політичної нейтральності.


Більше того, поведінку головного тренера можна розцінювати як участь у розпалюванні суспільної ненависті на національному ґрунті та використання футболу для відстоювання політичних поглядів».


У РФС стверджують, що Петраков фактично зробив «заклик до насильства», а його коментарі є «дискримінаційними за національною ознакою, оскільки Олександр Петраков закликає відсторонити всіх російських спортсменів і застосувати цю санкцію до всіх громадян Російської Федерації без будь-яких законних підстав».

Раніше всі російські клуби та збірні були відсторонені від міжнародних турнірів. На окремих російських футболістів, які грають за кордоном, заборона не поширюється.

Типичная рашистская пропаганда. Нести такую хрень могут только конченые лолбойобы.
Кацапи йдуть нахуй
В слід за кораблем йде і РФС
Нахуй пішли