9 вересня 2022 08:53
2

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Нічого втішного немає

Три українські команди зіграли матчі 1-го туру єврокубків у мід-вік, і в таблиці коефіцієнтів УЄФА відбулися деякі зміни.


У вівторок, 6 вересня, «Шахтар» у Лізі чемпіонів завдав поразки німецькому «РБ Лейпциг» (4:1), і це єдина світла пляма цього тижня.


А от у четвер, 8 вересня, два українські клуби зіграли невдало. На старті Ліги Європи столичне «Динамо» на виїзді поступилося турецькому «Фенербахче» (1:2), пропустивши вирішальний гол у компенсований час. А «Дніпро-1» зазнав поразки від нідерландського АЗ Алкмаар (0:1) у Лізі конференцій.


Таким чином, Україна додала до рейтингу 0.400 балів за рахунок успіху «гірників» (2 очки за перемогу, поділені на 5 клубів). Сезонний набір становить 2.300, і це лише 34-те місце у поточній єврокампанії.


Якщо вивчати 5-річний рейтинг, який набуде завершеного вигляду наступної весни, то Україна залишається на 14-му місці (26.100 бала), не зумівши дістати цього тижня дискваліфіковану рф. Це питання відкладено до наступного туру: будь-яке набране очко означатиме підйом на одну позицію.


Щодо конкурентів, то цікаво, що Бельгія наздогнала Австрію у боротьбі за 9-ту позицію. Набір за тиждень у сусідів поза топ-10 становив:


  • Сербія: +0.250 (два клуби у грі)
  • Норвегія: +0.500 (два клуби)
  • Чехія: +0.500 (три клуби)
  • Швейцарія: +0.500 (два клуби)


І якщо Сербія попереду на пристойній дистанції, то з трьома рештою федерацій цілком можна боротися, оскільки всі знаходяться в інтервалі одного бала.


Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2023


Поточний рейтинг (впливає на розподіл путівок у сезоні 2024/25)


Тобто рашка не граючи отримала 4.3 бали, а ми фіг знає де тренуємося і десь граючи за кордоном, практично без легіонерів набираємо 2,3 бали ???
Браво Павелко ((( Хоча в принципі тут не бабло красти, тут щось робити треба, інтереси України відстоювати, нє-нє, таким ми не займаємося ((((
Сховати
Ostap21, росії зарахували найнижчий здобуток за останні пять років. Навіщо відстоювати інтереси в кабінетах? Їх треба відстоювати на футбольному полі. А не програвати всім кому тільки можна.