3 вересня 2022 09:30
1

Ігор СУРКІС: "Можливо добре, що "ОПЗЖ" заборонили. Там були депутати, які не були налаштовані проукраїнськи"

Президент Динамо Ігор Суркіс в інтерв'ю для Tribuna.com відповів на критику у бік свого брата через перебування в політичній партії "ОПЗЖ".

– Вам і братові ще докоряють, що Григорій Суркіс був депутатом від проросійської партії "ОПЗЖ". І фанати "Динамо" постійно нагадували про це.


- Можливо, якби я був фанатом, теж за це докоряв. Але треба знати глибину проблеми. Мій брат для України зробив більше, ніж багато політиків. Не хочу влазити в політику, але мушу вже.


"ОПЗЖ" зараз заборонили – і, можливо, це добре… Оскільки там були деякі депутати, які не були проукраїнськи налаштовані! Але основна маса, у тому числі і мій брат, роблять все для того, щоб приймати необхідні закони у цей воєнний час для перемоги в цій шаленій війні. Але й вони й до війни не робили нічого такого, за що їх сьогодні треба засуджувати. Істина проста - не треба всіх стригти під один гребінець. Я добре знаю багатьох цих людей. Вони більші патріоти, ніж багато хто з тих, хто б'є в себе груди і волає "Я - патріот!".


Хочете – пишіть, хочете – ні. Мій брат приніс Євро-2012, у що ніхто не вірив, досяг проведення фіналу ЛЧ-2018 в Україні. І цим відкрив країні європейські ворота. Спав по три години на добу. І це призвело до того, що у 2013 році йому поставили три стенти у серці. А коли його вкотре пан Порошенко разом із паном Павелком просто нахабно не пустили до виконкому УЄФА, мій аргумент був: "Шановні, ми маємо представника, який для України робить дуже багато і може це робити далі", — сказав Суркіс.

Якщо читати між рядками: добре, що опзж заборонили, а то задовбав я через брата вигрібати)