30 серпня 2022 19:17

Агент Супряги розповів, які клуби цікавилися нападникам "Динамо" і чому у нього не вийшло заграти у "Сампдорії"

Агент Іван Пироженко розповів про те, куди міг перейти нападник "Динамо" Владислав Супряга, а також чому він не заграв в Італії.


- Це були "Салернітана", "Болонья", "Сампдорія", "Торіно" та "Труа". Десь клуби повелися не охайно. Зокрема, дуже некрасиво повелася "Сампдорія". Вони зробили пропозицію, "Динамо" на неї погодилося, а ранком італійці від неї відмовилися. Все було поруч, але потрібні зусилля від якихось сторін. Офіційну пропозицію робив "Базель". Але там сторони теж не порозумілися через пару мільйонів.


Швейцарці правильно мислили. Вони хотіли взяти Супрягу в оренду на півтора роки з правом викупу. Якби це вийшло, для Влада це було б рятувальне коло. У "Базелі" не звертали уваги, що це гравець із пострадянського простору з незнанням англійської. Вони були готові дати йому рік на адаптацію, а потім уже дивитися. Це був ідеальний варіант, але не зійшлися у ціннику.


Чому у Супряги не вийшло у "Сампдорії"? Він не знав мови, не розумів настанови тренера. Потім почалася війна, почали бомбити Одесу, батькові надіслали повістку. Коли ти 21-річний хлопець, це складно все усвідомити. І ключовий фактор. Коли Супряга перейшов до "Сампдорії", команда боролася за виживання, і там не було місця для експериментів.