25 серпня 2022 17:35

Екс-тренер "Шахтаря": "В Україні футбол – це велика вечірка"

Колишній асистент Паулу Фонсеки в донецькому «Шахтарі» Мігель Кардосо, який до цього також працював наставником молодіжної команди «гірників», поділився своїми думками щодо старту нового футбольного сезону в Україні.


«Із того, що я знаю про країну, я не сумніваюся, що відновлення чемпіонату порадує людей, які живуть цим видом спорту з великою інтенсивністю, але насамперед демонструють свою стійкість перед жорстокою війною. Це буде демонстрація українцями сили та згуртованості нації».


«В Україні футбол теж велика вечірка, з набагато здоровішим суперництвом між клубами, аніж в інших країнах. Тому це міра з великим символізмом для населення, що дозволяє думати про інші речі, а не про економічні та соціальні проблеми, які війна принесла країні».


«Команди з досвідченішими гравцями зможуть досягти такого рівня зрілості, який, враховуючи нинішній контекст країни та інфраструктуру, може принести більше паритету в чемпіонаті. Мене цікавить, наприклад, гра «Зорі» та полтавської «Ворскли», хоча рівень якості у київського «Динамо» та донецького «Шахтаря» завжди вищий».


«Я пам'ятаю, що з 2014 року, із кризою, яку пережила країна, дитячо-юнацький футбол сильно стимулювався, і основна команда від цього тільки виграла. Не знаю, чи збережуться зараз з огляду на поточну ситуацію інвестиції у тренування, як раніше, і чи є умови для проведення юнацьких чемпіонатів. Це може вплинути на наступне покоління українських футболістів», – зазначив Кардосо.

Нагадаємо, Кардосо залишив «Шахтар» у 2017 році, прийнявши португальський «Ріу Аве». Після цього коуч попрацював із «Нантом», «Сельтою» та АЕКом, а з січня по травень 2021 року знову повернувся до «Ріу Аве», але після звільнення звідти перебуває без роботи.


Фото: ФК "Шахтар"