8 серпня 2022 13:54

"Барса" повідомила де Йонгу, що при продовженні контракту з ним у 2020-му міг бути порушений закон і погрожувала розслідуванням. Клуб хоче анулювати угоду

"Барселона" хоче анулювати чинний контракт півзахисника Френкі де Йонга.


Як пише The Athletic, керівництво каталонського клубу повідомило гравця, що хоче анулювати його чинний контракт і повернути його до тих умов, щоб були прописані в угоді до цього літа.


"Барселона" вважає, що попереднє керівництво порушило закон, підписуючи з де Йонгом контракт на таких умовах. Цьогорічні боси клубу бачать підстави для початку судового розгляду щодо всіх сторін, які брали участь у підписанні контракту.

Джерела в Іспанії повідомляють, що 15 липня "Барселона" надіслала де Йонгу письмове повідомлення про те, що виявила сліди злочинних дій з боку тих, хто 20 жовтня 2020 року продовжив контракт із Френкі.


Тоді "Барса" та де Йонг продовжили контракт на два сезони – з того часу він діє до 2026 року. За умовами нової угоди в сезонах-2020/21 та 2021/22 зарплата Френкі була знижена, а виплата 18 млн євро, встановлених де Йонгу за попереднім контрактом, відкладалася на наступні чотири сезони.

Аналогічні контракти тоді підписали Жерар Піке, Марк-Андре тер Стеґен та Клеман Лангле.

У листі, надісланому в середині липня, «Барселона» дала зрозуміти, що готова розпочати судове провадження, щоб встановити, за яких обставин ті контракти були підписані. Каталонський клуб хоче анулювати контракт де Йонга, підписаний у 2020 році, і зробити так, щоб він продовжив грати за команду на тих умовах, що були погоджені під час його переходу з "Аякса" 2019-го.

The Athletic повідомляє, що попереднє керівництво "Барси" впевнене в законності контракту, підписаного з де Йонгом у 2020 році. Колишні боси "Барси" наполягають, що угода була укладена після схвалення з боку юристів та Ла Ліги.

Джерела в каталонському клубі припускають, що після відправки цього листа між «Барселоною» та оточенням де Йонга відбувся діалог, у ході якого нинішня рада директорів звинуватила своїх попередників у передбачуваному злочині і дала зрозуміти, що де Йонг та його представники також можуть опинитися під підозрою.


"Барселона" обговорювала цю ситуацію з Піке і тер Стегеном (з Лангле на цю тему не спілкувалися, оскільки він орендував "Тоттенхем"). Проте невідомо, чи отримували ці гравці листи від "Барси" щодо можливого розслідування.


На тлі серйозних фінансових проблем "Барселона" хоче продати Френкі в інший клуб цього літа або домовитися з ним про відмову від відкладених під час пандемії коронавірусу платежів. На даний момент сторони не дійшли компромісу.