2 серпня 2022 18:25

У Прем'єр-лізі підтвердили, що MEGOGO та Setanta Sports претендують на повний пакет медіаправ

Участь у тендері УПЛ на повний пакет медіаправ беруть MEGOGO та Setanta Sports, повідомив виконавчий директор Української прем'єр-ліги Євген Дикий.

Повний пакет прав включає ексклюзивну ретрансляцію всіх матчів української прем'єр-ліги на всіх платформах. При цьому один матч туру має бути у загальному доступі. Після певного періоду ембарго трансляції матчів ліги мають бути доступні на ютубі.


Крім повного пакету прав є права на трансляцію окремих матчів та хайлайти. Заявку на ці права, за словами Дикого, подав канал «Еспресо»

Рішення щодо вибору переможця тендеру УПЛ планує оголосити 4 серпня під час зборів учасників.

Представник УПЛ також зазначив, що ліга сподівається цього року мати єдиний пул і отримати зовнішній ретранслятор, проте готується і до плану «Б», який передбачає запуск власного ОТТ-сервісу.

«Щодо запуску свого сервісу «УПЛ-ТВ», головне питання – це кошти. Тому що продукт досить дорогий. Виробництво трансляції одного матчу коштує близько 10 тисяч доларів. У сезоні ми маємо 240 матчів. Це приблизна сума, яку потрібно орієнтуватися під час запуску своєї платформи. Але ми розглядаємо і таку можливість. І навіть є переговори з декількома організаціями, які готові позичати нам такі кошти.

Але сподіваємось, що до цього не дійде, і ми отримаємо зовнішнього ретранслятора. Якби зараз у тендері брали участь «Футболи», то конкуренція була б сильнішою і ми могли б отримати більш привабливу пропозицію. Але сподіватимемося, що згодом ситуація зміниться і всі учасники процесу будуть задоволені», – сказав Дикий.


Телеканали «Футбол» після рішення їхнього власника Ріната Ахметова про вихід із медіа-бізнесу припинили існування. Новий сезон в УПЛ стартує 23 серпня.


Журналіст Ігор Бурбас раніше повідомив, що Setanta Sports пропонує у 15 разів більше суми, ніж MEGOGO.