23 липня 2022 13:20

Дмитро РІЗНИК: "Всі були в шоці від голу Челядіна"

Голкіпер полтавської Ворскли Дмитро Різник в ексклюзивному інтерв’ю SportArena підбив підсумки переможного матчу Ліги Конференцій проти шведського АІКа (3:2), розказав про підтримку вболівальників у Стокгольмі та перші враження від співпраці з новим головним тренером команди Віктором Скрипником.


– Дмитре, чи не здивував тебе та вашу команду підсумок матчу у Швеції, де ви разом з суперником забили на двох п’ять голів і підсумку чого перемога дісталась Ворсклі з рахунком 3:2?
– Звичайно, важко було спрогнозувати, як буде складатися наш перший матч з АІКом, адже ми дуже давно не проводили офіційних зустрічей, тому до кінця не розуміли, на якому рівні готовності перебуваємо і в якому стані підходили до цього матчу. Але перед нами стояло завдання максимально ефективно підготуватися до старту в єврокубках. Ми багато працювали і ось у підсумку ми були нагороджені за свою працю таким результатом, який виявився переможним для нашої команди.

– Якою була установка від Віктора Скрипнику на першу гру в Швеції?

– Завдання буле чітким і зрозумілим, ми мали битися один за одного, також розуміли, що в такі важкі часи для країни ми маємо прагнути виграти, щоб принести позитивні емоції українцям. До речі, на трибунах стадіону у Швеції були наші вболівальники. Ми їх чули, відчували, тому їм також подяка за підтримку.

– В який момент ви відчули, що можете навіть виграти у АІКа на його полі?

– З перших хвилин, тим паче, що ми повели в рахунку вже на четвертій хвилині гри. Протягом усього матчу відчували, що можемо виграти і не боялися суперника. Завдяки командній грі, самовіддачі, нам вдалося вирвати перемогу.

– АІК зіграв слабше, ніж ви очікували?

– Не сказав би. У шведів потужна команда. Ми її вивчали. Думаю, що великих сюрпризів ми від них не побачили. Суперник діяв так, як ми і очікували.

– АІК двічі завдав результативних пострілів у ваші ворота. Були шанси врятувати команду в цих моментах?
– Це були ігрові такі моменти. Я думаю, що в них ми втратили ігрову дисципліну і пропустили. На мій погляд, це також можна пояснити тим, що ми давно не грали на такому рівні, трошки недогляділи за суперниками, неправильно розташувались і пропустили.

– Третій переможний гол – шедевр від Челядіна?

– Думаю так, всі були в шоці від його такого «пострілу». Дуже добре, що в такий відповідальний момент він взяв ініціативу на себе і забив такий красивий гол.

– У матчі-відповіді з шведами ви будете фаворитами?

– Хоча рахунок першої гри на нашу користь, все ж таки ми не забуваємо, що і другу гру граємо на полі суперника. Не можу сказати, хто фаворит. Тому матч-відповідь буде навіть важчим, тому що супернику нема чого втрачати. Наше головне завдання, за підсумками двох матів пройти далі.

– На твій погляд, наскільки Ворскла вже готова к майбутньому сезону?

– Поки що не можна так оцінити по одній грі. Важко сказати. Зараз усі думки про матч-відповідь з АІКом, після якого будемо вже говорити про майбутню готовність до сезону.

– У Ворскли новий головний тренер – Віктор Скрипник. Вже знайшли контакт з наставником?

– Ми знаходимося в цьому процесі. Але вже одразу відчули і до цього знали, що Віктор Скрипник – висококваліфікований спеціаліст, як і весь наш новий тренерський штаб. Зараз наше головне завдання, якнайшвидше зрозуміти футбол, який нам прищеплює головний тренер.