19 липня 2022 19:03

Олег САЛЕНКО: "Динамо", як ніколи, потрібен фарт, особливо проти "Фенербахче"

Екс-гравець київського "Динамо" Олег Саленко в інтерв’ю Footboom оцінив готовність "біло-синіх" до першого матчу кваліфікації Ліги чемпіонів з "Фенербахче", який відбудеться 20 липня, та розпочнеться в 21:00.


"Точно не Бесєдін..."
- У мене не дуже позитивне враження щодо рівня готовності "Динамо" до найближчого поєдинку з турецьким клубом, - зазначив Саленко. – Дві крайні гри киян наочно продемонстрували – команда перебуває не в належній формі. Одна справа, проводити благодійні матчі, і зовсім інша – контрольні. Те, що я побачив – це цілковитий провал.

- Динамівці в дев’яти спарингах на зборі в Швейцарії забили 14 голів, але дев’ять з них – у ворота резервістів "Сьону" та "Ліону". Атака – найбільш проблемна лінія "біло-синіх"?

- Саме так. Бесєдін ефективний попереду, коли "Динамо" активно атакує. А от втекти від суперників, та самому вирішити долю епізоду Бесєдін наразі не здатний. Враховуючи це, Мірча Луческу, думаю, поставить в атаку когось іншого.

- Супрягу?

- Він добре біжить, але ніяк не може повернути собі впевненість та гольове чуття. Щодо варіанту з Гармашем попереду, не певен, що Луческу вибере саме такий варіант, адже Денис також не володіє високою швидкістю та витривалістю для спуртів на чужу половину поля.

- Тоді, якщо переглянути заявку "Динамо" на гру з "Фенербахче", залишається Ванат…

- Так, у Ваната є шанс, але, все-таки, я схиляюсь до варіанту з Супрягою. Треба враховувати, що зараз "Динамо" зможе грати з "Фенербахче" виключно від оборони, і чекати на помилку суперника. Відкритого футболу чекати марно… Супряга потрібний для того, щоб вирватися на оперативний простір та забити хоча б один гол.

"Динамо" не вистачило часу"
- "Динамо" на швейцарському зборі багато грало, хоча часу для повноцінної роботи було мало…

- Часу дійсно не вистачило. В спарингах тренерському штабу киян потрібно було переглянути якомога більше виконавців. Топ-гравців в "Динамо" зараз немає, тому Луческу вимушений дивитись у грі всіх, без виключень. Часу не вистачило на "фізику". Нормальні кондиції команда набере згодом, на жаль… Адже нині – знаковий для "Динамо" етап – в групу Ліги чемпіонів треба прорватися обов’язково.


- Повернення до команди легіонерів – добрий знак?

- Вербич та Кендзера сподіваються повернутися в Лігу чемпіонів. Поєдинки цього турніру будуть проводитися в Європі, що цілком влаштовує цих легіонерів. Наскільки я знаю, умови їхніх контрактів в "Динамо" не змінилися, і від європейських клубів ні Вербич, ні Кендзера хороших пропозицій так і не отримали. Тому, Ліга чемпіонів – це шанс для легіонерів зберегти ім’я, зарплату, та можливість грати не в Україні.

- Що скажете про суперника "Динамо"?

- В "Фенербахче" йде своя дуже серйозна підготовка до двобою з киянами. Стамбульський клуб робить величезну ставку на Лігу чемпіонів, тому й підсилився дуже суттєво.

"В Польщі, як вдома"
- "Динамо" доведеться грати формально домашній матч в Польщі. Це ще один мінус?

- Ні, це ніяк не вплине на гру "біло-синіх". Всі поляки будуть вболівати за українську команду. Окрім того, вхід на поєдинок "Динамо" - "Фенербахче" для українців, яких наразі в Польщі багато, буде вільним. Таким чином, на грі очікується аншлаг, і вся арена потужно вболіватиме за киян.

- Яке у вас передчуття перед цим матчем? Чим може закінчитися гра?

- Зараз київському "Динамо", як ніколи, потрібен фарт. А щодо передчуття… Думаю, що нічия з рахунком 0:0 буде дуже хорошим результатом для "біло-синіх".