12 липня 2022 17:25

"Період у "Шахтарі" — найуспішніший у його кар'єрі": у Франції оцінили Фонсеку і назвали його завдання в "Ліллі"

Французька преса почала активно знайомитися з новим головним тренером Лілля Паулу Фонсекою, виділяючи його сильні та слабкі періоди у кар'єрі.


Період роботи португальського фахівця у Шахтарі французькі журналісти вважають найкращими у його кар'єрі. За три роки у донецькому клубі Фонсека зумів тричі виграти чемпіонат та Кубок України, а також один раз Суперкубок України.


А ось до приходу португальського тренера "Шахтар" двічі поспіль віддавав чемпіонство "Динамо", а за півроку до його приходу втратив одного з лідерів в особі Алекса Тейшейри.

На думку Get Football News France, Фонсека зумів у Шахтарі вичавити найкраще з таких футболістів як Марлос та Тайсон. Також він вплинув на Фреда, Факундо Феррейру та Бернарда. Фреда у 2018 році було продано в Манчестер Юнайтед за рекордні для донеччан 60 мільйонів євро.


Журналісти вважають, що перед португальським фахівцем не буде поставлено завдання виграти Лігу 1 наступного сезону. Швидше за все основною метою Фонсекі буде звичне для Лілля вирощування молоді та її продаж із більшим прибутком.


Першими претендентами на плідну роботу з португальським фахівцем є форварди Тімоті Веа, Анхель Гомес та Ісаак Ліхаджі.

Найгіршим періодом Фонсекі в Європі називають його час роботи в Ромі. За два сезони він запам'ятався тим, що посів п'яте та сьоме місце у Серії А, дістався півфіналу Ліги Європи та посварився з Едіном Джеко.

Журналісти вважають, що рік, який Фонсекіа провів без роботи, може піти на користь Ліллю, оскільки тренер зможе акумулювати енергію, що накопичилася за цей період на благо клубу. Ще одним позитивним чинником португальця називають його гнучкість – вміння підлаштовуватись під потреби своїх футболістів.


У результаті французька преса приходить до висновку, що прихід Фонсекі принесе Ліллю більше користі, ніж негативу.


Нагадаємо, португалець підписав із французьким клубом контракт до 2024 року. Минулого сезону «доги» посіли 10-е місце в Лізі 1.