28 червня 2022 17:22

Директор стадіону у Миколаєві розповів про подробиці ракетного удару

Багатостраждальний Миколаїв, який вже не один місяць живе під потужними обстрілами та без водопостачання, щодня зазнає пошкоджень як інфраструктурних, так і цивільних будівель. Озвірілі рашисти сьогодні завдали традиційних ракетних ударів по місті корабелів, внаслідок яких серед пошкоджених об’єктів опинився і Центральний міський стадіон.


Про черговий злочин ворога кореспондентові UA-Футбол розповів директор спортивної арени, у минулому нападник "Миколаєва" Володимир Коссе.

- Удар прийшовся о п’ятій годині ранку, - сказав він. – Пошкоджень стадіон зазнав чимало. Передусім, повністю розтрощено адміністративний корпус арени, в якому постраждали всі офіси, в тому числі й офіс МФК "Миколаїв". Особливо прикро, що всі вони були новими, збудованими вже після моєї появи на нинішній посаді. Пошкоджено також роздягальні, электротабло, бігову доріжку. Поряд із тренерськими лавами на ній зяє величезних розмірів вирва, яка утворилась від надпотужного вибуху. На трибунах чимало потрощених пластикових крісел, а футбольний газон усіяний великою кількістю уламків та дрібних осколків. Сьогодні ж на стадіоні побували журналісти з Італії, Франції та відомої катарської телекомпанії "Аль-Джазіра". Представники двох перших країн подивились на поле і сказали, що воно у гарному стані і на ньому можна грати. Та якби не маса відходів від ракетного удару на ньому! Адже осколків на ньому безліч. А до цього поле нашого стадіону завжди було у хорошому стані, про це в місті знали всі. Навіть тоді, коли впродовж цілого місяця у Миколаєві не було води, я домовлявся, щоб її в іншому місці набирали у діжки, привозили і поливали газон. І от тепер таке…

- Постраждалих на стадіоні у момент обстрілу не було?

- На щастя, із приємного можу відзначити, що жертв немає. У такий ранній час на об'єкті нікого з людей не було.

- Коли планується відновлення арени?

- Вранці на стадіоні побувало чимало людей із влади, які оглядали масштаби руйнувань та оцінювали кількість завданих збитків. Зокрема, мер Миколаєва пообіцяв допомогти у ремонті арени, однак лише після того, як закінчиться війна. Адже у будь-який момент може "прилетіти", і все те, що було відремонтовано, постраждає знову. З ним у цьому я повністю згоден. Тож поки що приберемо все від наслідків обстрілу і будемо чекати на перемогу. Нехай Господь дарує нам мир, щоб ми грали у футбол, жили і раділи життю разом з дітьми.