22 червня 2022 11:56

Румунський тренер: "Я не хочу порівнювати себе з Луческу, але з рештою фахівців – так"

Румунський тренер Ладіслав Болоні був одним із кандидатів на те, аби очолити національну команду Румунії, але не зміг дійти згоди з босами місцевої федерації.


Днями Болоні розповів про виступи національної збірної, порівняв себе з іншими тренерами і сказав, що однією з проблем є те, що Румунія "не допомагає таланту стати цінністю". Він вважає, що Румунія виглядала б краще тоді, коли він був би присутній на лаві запасних, тому що міг би висловитися в роздягальні.

"У нас багатий словниковий запас, але коли нам доводиться застосовувати його на практиці, ми бідні. Ми не допомагаємо таланту стати цінністю. Ми не можемо допомогти талантам.

Те, що хтось грає в Румунії, у першому дивізіоні, не є гарантією цієї цінності, щоб піти у великі чемпіонати і грати там. Я рідко брав румунських гравців. Не тому, що мені це не подобалося, а тому що проблем було більше, витрачалось більше сил, їм довелося адаптуватися рік, півтора.

Я думаю, що так, за допомогою своїх маленьких методів я б досяг успіху, Більше присутності, більше духу жертовності, більше божевілля, ентузіазму. Я не хочу порівнювати себе з Мірчею Луческу, але з іншими тренерами – так. Я можу підвищити голос більше за інших.

Мені дуже шкода, я хотів би повернутися. Мені було б дуже приємно очолити національну збірну", – цитує Ладіслава Болоні Prosport.ro з посиланням на Digi Sport.