16 червня 2022 16:43

Функціонер "Оболоні": "Зрозуміло, чому гранди нашого футболу хочуть грати закордоном. Але..."

Абсолютну категоричність у питанні місця проведення чемпіонату не розглядають у першоліговій Оболоні, яка, нагадаємо, втратила шанси підвищитись у класі через скасування перехідних матчів. З одного боку, "пивовари" орієнтуються на позицію Президента Зеленського, який за змагання саме в Україні. З іншого боку, клуб із розумінням відноситься до прагнення єврокубкових учасників від УПЛ грати закордоном.


"Зрозуміло, чому гранди нашого футболу, такі як Шахтар, хочуть грати закордоном. Їм треба зберегти легіонерів, вони виступають у ЛЧ, і, звісно, легіонери грати в Україну не приїдуть. Тому наскільки я знаю, активно обговорюється це питання. Шахтар готовий фінансувати клуби, які приїжджатимуть на матчі. Клуб готовий повністю брати на себе всі витрати.

Дуже важко давати характеристики цьому плану. Можна зрозуміти і Шахтар у цьому певному плані. Це гроші, це гроші для клубу. Тим більше що вони сказали про готовність акумулювати частину доходів у розвиток українського футболу. Прийшла інформація, що президент Шахтаря готовий виділити 60 млн гривень на розвиток українського футболу – Першої, Другої ліг та дитячого футболу. З одного боку, це, можливо, правильно. А з іншого боку, якщо є рішення вищого керівництва, що чемпіонат має відбутися в Україні, то він має відбуватись в Україні", - сказав директор Оболоні.