4 червня 2022 19:21

Олександр КАРАВАЄВ: "Розуміємо, що гра з Уельсом буде найважливішою у нашому житті"

Захисник збірної України Олександр Караваєв дав прес-конференцію перед завтрашнім матчем фіналу плей-офф кваліфікації на ЧС-2022 із Уельсом.


- Як ваша сім'я з Херсону слідкувала за матчем з Шотландією?

- Вони не змогли подивитися матч. Там і зв'язок відключили, і інтернет. Тому спілкуємося зранку та ввечері, лише через СМС або по аудіозаписах. У них немає змоги постійно бути в інтернеті, але коли вони прочитали новини, то були дуже раді і привітали нас. Ще так співпало, що 2-го червня у мене був день народження, а 3-го - у моєї мами. Тому це був гарний привід привітати маму.

В тому районі, де я народився і виріс, всі дивляться і переживають за нас. Всі передавали привіт, чекають від нас тільки перемоги. Всічитають новини і слідкують за цим.

- На минулому матчі ви сказали, що емоційно виснажені. Чи мали можливість відновитися та відпочити?

- Так, маємо хороший медичний персонал, у нас чудові масажисти. У нас був гарний відпочинок, маємо дуже добре відновлення.

- Якщо згадати про друзів, які залишилися вдома, то що вони зараз роблять, чим займаються?

- В них таких справ, які були до окупації, звісно, не має. Роботи немає також. Вони всі покладають великі надії, що найближчим часом наші військові зможуть визволити наші території і повернутися до України. Всі, з ким я розмовляв, мають гарний і позитивний настрій, тому що вони бачать, як наші військові дають великий опір тим, хто прийшов на нашу землю. Це дає позитивний стимул, в усіх позитивні емоції. Адже всі вірять в це і бачать, як весь світ об’єднався довкола нас.

- Чи вдалося накопичити достатню кількість спортивної злості до завтрашнього матчу?

- Звісно, всі знають, яка у нас ситуація. Спорт - є спорт. Навіть коли були думки, що нам подарують путівку на мундіаль, то всі футболісти відповіли "ні", тому що це - нечесно. Все має вирішуватися на футбольному полі за спортивним принципом.

Ми здобули путівку до першого матчу плей-оф проти Шотландії, ми знаємо, який ми шлях пройшли. І коли ми перемогли в першій грі, то розуміємо, що наступна гра буде найважливішою на цей момент у нашому житті. У нас є велике бажання і велика ігрова злість. Всі прагнуть перемоги. Тому те, що в нас в колективі відбувається, все буде завтра на полі. Разом ми покажемо, на що здатні.

- Всі очікували емоційну гру з Шотландією, але вона була спокійною та виваженою. Що можете сказати про завтрашній день?

- Я б не сказав, що вона була дуже спокійною. Вона забрала дуже багато емоцій, більше позитивних, і це добре. Коли ти граєш на такому стадіоні навіть за такої підтримки суперника, це все одно додає сил та впевненості.

Останні два роки через епідемію було дуже мало повних стадіонів, і коли виходиш і є така підтримка, то заради цього ми і граємо. Дуже добре, що нас дивиться така кількість глядачів. Ми також розуміємо, що завтра буде не менша підтримка, ніж була в останньому матчі. Налаштовуємося на те, щоб показати гарну гру і те, що нам потрібно.

- Запитання стосується вашої взаємодії з Андрієм Ярмоленком. У матчі з Шотландією склалося враження, що ви з ним всю кар’єру граєте на одному фланзі.

- Ми багато років граємо разом, нам дуже комфортно, розуміємо один одного з півслова. Ми спілкуємося не тільки на полі, але і за його межами. Багато індивідуальних розмов з приводу гри, тому є розуміння і на полі.