29 травня 2022 08:23

Екс-гравець "Шахтаря-2" Ситнік: "Скільки б не грав проти росіян, завжди було враження, що це одні з найбільш неприємних людей"

Колишній нападник «Шахтаря-2» Олександр Ситнік поділився думками про російську пропаганду.


– Я дивлюся російські новини і чую: «Україна обстрілює свої міста».

Як у це можна вірити? Як таке може бути? Українець може вистрелити у свій Краматорськ? Насправді вони обстрілюють нас. Жорстко обстрілюють. Тут жерсть… Я не знаю, як їх називати. Мерзота. А як по-іншому?

Солдати, які йдуть на нашу землю, усе прекрасно бачать і розуміють. Потім потрапляють у полон і скаржаться: «Ми не знали, нас закинули сюди». Це брехня – усі все знають.

– Жалюгідна російська тактика вас не дивує?

– Скажу з футбольного досвіду – скільки б не грав на зборах проти російських клубів, завжди складалося враження, що це одні з найбільш неприємних людей, з якими доводилося перетинатися на полі. І вони це знову доводять.

Тамтешні футболісти-професіонали навіть нічого сказати не можуть на підтримку України. Це ганебно. Правильно, що їх не допускають до змагань, вони на це заслуговують.

– Ваші побратими знають, що поруч з ними футболіст, в активі якого понад 50 матчів у елітному дивізіоні?

– Половина хлопців точно не знає. Дехто футболом взагалі не цікавиться, я й не розповідаю

– Про що мрієте?

– Чесно? Хочу простого і буденного життя. Повернутися до звичного побуту, побачити дітей, обійняти їх. Для них це другий переїзд за 8 років. Як на мене, це занадто багато.

Загалом мої мрії дуже приземлені. Мрію, щоб все було, як раніше – нам ще багато відбудовувати. Ми переможемо, я не сумніваюся. Знаєте, як у футболі – попереду матч, який треба виграти. Просто виграти і все, ти не маєш права програти. Так і зараз на війні. Ми не маємо права програти і віддати їм свою землю, – сказав Ситнік.