19 квітня 2022 13:03

Піке та Рубіалес використали образ Мессі, щоб домовитися про перенесення Суперкубку Іспанії на січень

Опубліковано нові записи розмов Жерара Піке з Луїсом Рубіалесом.

Учора El Confidencial опублікував розслідування, згідно з яким компанія, що належить захиснику «Барселони», отримує 4 млн. євро на рік за проведення Суперкубку Іспанії в Саудівській Аравії.


Сьогодні видання виклало нові розшифровки аудіозаписів розмов Піке та президента Королівської іспанської футбольної федерації Луїса Рубіалеса. З них випливає, що вони використали образ Ліонеля Мессі, який тоді грав за «Барселону», щоб переконати голову Асоціації іспанських футболістів (AFE) Давида Агансо дати згоду на перенесення Суперкубка Іспанії на січень. Раніше трофей розігрували у серпні.


Агансо створив проект Futbolistas ON, проти якого виступав глава Ла Ліги Хав'єр Тебас. Тому Агансо просив Піке про підтримку.


10 квітня 2019 року Піке сказав Рубіалесу: «Агансо кілька днів просить у мене відео з гравцями, які підтримують AFE. Я можу сказати йому: «Друже, вплинь на позицію за календарем, і я відправлю тобі відео». І ми маємо Лео, який запише це відео. Ми можемо підготувати повідомлення від усіх капітанів Барси.

Рубіалес відповів: «Давай трохи натиснути на нього, але не дуже сильно. Скажи йому: «Дивися, я зніму тобі відео, ще це зроблять Лео та інші. Хей, між іншим, а яка позиція AFE?» Нехай він тобі розповість про календар. Коли він пояснить тобі все, що ти знаєш навіть кращого за нього (сміється)... Ти можеш відповісти: Ти маєш тиснути на Федерацію, ми вже знаємо, що Тебас закриває Futbolistas ON. Якщо ти хочеш нашої допомоги, то як ти можеш потім допомогти Тебасу?» Щось таке».