16 квітня 2022 10:20

Ігор СУРКІС: "На жаль, війна не стала можливістю для кожного переосмислити своє ставлення до тих чи інших справ. Брешуть навіть про нашу благодійність"

Президент «Динамо» Ігор Суркіс прокоментував заяву ультрас «Легії», які просили не перераховувати дохід від благодійного матчу братам Суркісам.


– Ультрас «Легії» заявили, що не з’являться на трибунах під час матчу з «Динамо». Це також відсилка до історії про ваш виїзд з країни. Вболівальники також посилалися на заяву ультрас «Динамо».

– Я бачу в усій цій ситуації долю цинізму. На жаль, війна не стала можливістю для кожного переосмислити своє ставлення до тих чи інших справ. На тлі тисяч жертв і страждань всієї країни хтось вперто намагається заробити на цьому. Я знаю, що брешуть навіть про нашу благодійність.

Я також чув ці чутки, що ми отримали дозвіл на виїзд гравців за кордон, і ми хочемо використовувати його для їх продажу та використовувати їх для різних акцій під час спарингів. Ні, це не так. Мені довелося зробити офіційну заяву, що навесні з «Динамо» ніхто з українців не піде.

Є також питання заробітку на матчі у Варшаві. Запевняю, що всі доходи від продажу квитків, футболок та реклами будуть передані на рахунок посольства України у Варшаві. Єдина наша умова – вся сума має піти на допомогу громадянам нашої країни. Ми хочемо підтримки біженців, гуманітарних програм та медиків. Наш клуб не хоче ні копійки!

Я звик до того, що навіть коли робиш все з найкращими намірами, завжди знайдуться люди, які захочуть все перекрутити. Ми з братом керуємо «Динамо» майже 30 років. Відбулися зміни в економіці та політиці, які іноді, чесно кажучи, були для нас невигідними.

Адже клуб завжди готовий боротися за найвищі цілі, в тому числі і на європейській арені. Рідко можна почути слова вдячності. Я постійно чую, що Суркіси — узурпатори, погані керівники. Є й інші епітети. Мені залишається відповісти одне: купіть пакет акцій, станьте співвласником і увійдіть до правління.

Потім візьміть на себе обслуговування команд, академії, інфраструктури та персоналу та створіть стратегію розвитку. Як не дивно, черги охочих купити «Динамо» немає. Легко бути розумним в Інтернеті чи на проплачених акціях протесту.

– Для ясності: чи уявляєте ви співпрацю з людиною чи організацією, яка позитивно висловлюється про Росію?

– Я прихильник політики всього демократичного світу, який вводить жорсткі санкції проти російських агресорів, – сказав Суркіс.