7 квітня 2022 12:30

Влада ЗІНЧЕНКО – "КраСаві": "У сенсі обидві, бл**ь, сторони були неправі?"

Телеведуча та журналістка Влада Седан висловила свою думку щодо відомого російського футбольного блогера Євгена Савіна, автора Youtube-каналу Красава.


– Він виходив на зв'язок із Сашком, але про яке інтерв'ю може йтися? 41 день війни й продовжувати стукати до кого? До російської аудиторії? Не бачу в цьому жодного сенсу.


– Ви йому це сказали?
– З ним говорила не я, а Сашко. Я не була при цій розмові. Він розмовляв, коли їхав у машині на тренування, а мені передавав словами, що була розмова із Савіним, і він відмовив. Ті, хто хоче знати правду, вже знають, але сенсу від того, що вони знають, я зовсім не бачу, не бачу, щоб щось змінювалося.


Продовжуючи розмову про Савіна, це особисто моя думка. Заходячи до нього в Instagram, він написав пост підтримки: «Не треба мовчати», але я там не побачила, щоб він сказав, що Росія – країна агресор. Він не вказує на це.


Він продовжує риторику: «Ми брати, наш братський народ». А в посту пише: «У 2014 році обидві сторони були неправі». У сенсі обидві, бл**ь, сторони були неправі? Ми захищали наші землі й ми були неправі? Тут така риторика йде у людей.


І Женя Савін намагається показувати зараз те, що відбувається в Україні. Не знаю, що буде в інтерв'ю з Андрієм Ярмоленком. Я його не бачила, бо ще немає в доступі. Але навіть зараз заходячи до його соціальних мереж, бачу, що його риторика... вона мені не близька.


І навіть більше, рік, можливо, трохи більше часу, була ситуація, коли Женя Савін пішов на якийсь подкаст і в нього запитали: «Ти хотів знімати інтерв'ю з футболістами збірної України, але чому ти не зняв?». Він розповідає: «Я зв'язувався із Санею Зінченком, щоб зняти інтерв'ю з Малиновським, Ярмоленком. Він мені сказав, що їм забороняють давати інтерв'ю російським блогерам». Я не пам'ятаю, хто був ще, але Малиновський та Ярмоленко – сто відсотків.


Що це за риторика? Хто нам забороняє? Нам не забороняють, а це була позиція на той час хлопців, що вони не хотіли давати інтерв'ю.


Навіщо ти цій пропаганді, що розпалюється кремлівською владою, про те, що начебто в Україні хтось, комусь щось забороняє. Для мене вже немає хороших росіян, - підсумувала Влада.