30 березня 2022 10:00

Інфантіно про права людини в Катарі: "Звичайно, це не рай. Але там раді кожному, навіть якщо мова про ЛГБТ"

Президент ФІФА висловився про порушення прав людини у Катарі, де пройде ЧС-2022.

«Звичайно, це не рай. Звичайно, там не все ідеально. Звичайно, ще багато чого потрібно зробити, але ми не повинні йти звідти. Потрібно продовжувати. Ми маємо працювати разом. Потрібно заохочувати зміни, тому що не всі хочуть змін – навіть у Катарі та країнах Перської затоки. Проте змін хочуть лідери цих країн.

З погляду прав людини та робітників вже є спадщина, вона була залишена ще до чемпіонату світу. Важливо, щоб цей процес тривав і він триватиме. Тенденція збережеться, бо це закріплено у законодавстві.

Усі побачать, що тут, у Катарі, раді кожному, навіть якщо ми говоримо про представників ЛГБТ-спільноти. Я часто чую щось на кшталт: «Ну, арабська країна не заслужила права на проведення чемпіонату світу, тому що вона не має футбольної історії» або якусь ще нісенітницю в цьому дусі. Я абсолютно не згоден з цим, тому що весь світ заслуговує на проведення чемпіонату світу.

На цей раз його отримала арабська країна. Ми зіштовхнулися із деякими проблемами. Ми змогли трохи допомогти у їх вирішенні, вони були розглянуті.

Я дійсно сподіваюся, що кожен, хто хоче критикувати цей вибір, подивиться на факти, перш ніж критикувати», – сказав Джанні Інфантіно.