27 березня 2022 12:38

Сергій ПАЛКІН: "Мріємо, щоб все повернулось до нормального життя, про польоти на матчі Ліги чемпіонів. Для нас це буде найбільша перемога і найбільше щастя"

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін у інтерв'ю The Guardian розповів про життя в умовах війни.


- Ми мріємо, щоб все повернулось до нормального життя, ми мріємо про польоти на матчі Ліги чемпіонів. Для нас це буде найбільша перемога і найбільше щастя, але наразі ми можемо лише мріяти про це.


Коли ви живете звичайним життям, то ніколи не думаєте про те, щоб бути щасливим чи про свою свободу, як це роблять у всіх демократичних країнах. Коли трапляються такі речі – в наші домівки прийшла війна – ви починаєте задумуватись про ці найважливіші речі.


На початках було складно. На кордонах був безлад – тисячі, мільйони хотіли покинути Україну, а ми намагались підтримати жителів їжею, ліками з-за кордону, але з цим були проблеми. Зараз ситуація зрозуміла і організована. Ми добре працюємо, хоч і є кілька логістичних проблем.


Я був у Києві 2 тижні, а потім ми зібрали раду директорів та вирішили почати допомагати людям, усвідомивши як багато переселенців прибувають до Західної України. Тому наші директори прибули на захід і відкрили гуманітарний штаб.


Багато тисяч людей приїздять зі Східної України. Ви бачите, що відбувається у Маріуполі, Харкові та інших містах вздовж російського кордону. У Маріуполі гуманітарна катастрофа, нам необхідно допомогти усім тим людям.