26 березня 2022 22:24

Едуард ЦИХМЕЙСТРУК: "Російський народ перебуває в особливому бронепоїзді"

Колишній півзахисник збірної України Едуард ЦИХМЕЙСТРУК дав інтерв'ю zbirna.com.


— Едуарде, що скажете після місяця російської агресії в Україні?


— Якщо чесно, у мене немає слів та пояснень усієї цієї ситуації з боку Росії. Це просто підло. Це варварство у цивілізований час. Я ніколи не міг уявити, що це може статися у нашому житті. Це божевілля цілого народу.


— Російський народ, як і раніше, перебуває в бронепоїзді?


— Усі, хто підтримує політику путіна, для мене не існують. Я маю великий досвід спілкування з подібними людьми навіть у Донецькій області. А ті, хто в Росії, ті, кого я знав, точно в особливому бронепоїзді (посміхається).


— Ви родом із Макіївки. Там і зараз підтримують так званий рускій мір?


— Моїх батьків та батьків моєї дружини вже немає. Залишилися брати, сестри... Усі вони зомбовані російським телебаченням.


— І жодні аргументи не допомагають?


- Абсолютно. Можна говорити хіба що про дітей чи погоду.


— Російська влада приховує кількість жертв серед особового складу та знищеної техніки. Це для того, щоб їх люди, як і раніше, думали про велич своєї армії?


— Я впевнений, що путіну наплювати на свій народ. Якби цей діяч хоч трохи думав про своїх людей, то не посилав би на смерть 19-ти літніх пацанів. Без підготовки, на м'ясо, яке просто утилізуватимуть. Там, мабуть, навіть похорон не приходить, як у першу і другу світову війну.


— У Росії рано чи пізно безумство Путіна все одно вийде назовні. Згодом там можлива так звана революція проти абсурдної влади?


- Думаю ні. Я ніколи не бачив у Росії прагнення народу до свободи. Так, там є поодинокі випадки протестів людей, що думають, але їх або знищують, або вони їдуть з країни. Інші живуть телевізором.


— І телевізор їм не каже, що втрат особового складу в Україні у росіян уже понад 16 тисяч…


- Росія - велика країна. Там нічого не варто непомітно висмикнути людей із регіонів, на кшталт бурятів. А якби в Україні загинули тисячі москвичів чи петербуржців, то це будь-коли вийшло б назовні. Путін робить все правильно для своєї вигоди, але ніяк не для свого народу.


— Українські військові сили вас здивували своєю стійкістю?


— Це навіть не обговорюється. Раніше я ніколи не ставив питання, чи готові ми гідно зустріти ворога. А зараз можу сказати, що наша армія здивувала весь світ. Честь та хвала українським захисникам. Слава Україні!