24 березня 2022 14:17

Євген АРАНОВСЬКИЙ: "Підтримую дискваліфікацію російських футбольних клубів"

Фото -FootBoom


Український арбітр ФІФА Євген Арановський розповів про нинішню ситуацію із суддівським корпусом.

«Звісно, УЄФА про все знає. Були дзвінки від функціонерів організації. Усі готові допомогти чим можуть. На даний момент я підтримую дискваліфікацію російських футбольних клубів, збірних, арбітрів та всіх міжнародних змагань.

Навіть українські арбітри не можуть обслуговувати міжнародні матчі, бо не можна виїжджати із країни. Як це закінчиться, нас знову почнуть призначати на ігри. Я впевнений, що ми повернемось.

Арбітри всіх українських дивізіонів мають спільну групу в телеграм. Нас там близько ста людей. Ми постійно списуємось. Усі знаходяться у різних містах та різних умовах. Ми постійно на зв'язку. Обмінюємося новинами та психологічним станом. Допомагаємо один одному, чим можемо.

УАФ створила спеціальний центр координації. Туди ми всі надіслали свої дані: хто де знаходиться, де знаходяться сім'ї, який стан, яка потрібна допомога. Якщо комусь потрібна допомога, то інформація передається до центру, та вживаються відповідні заходи.

У нас є така людина, стосовно якої немає інформації. Не знаємо нічого про одного молодого арбітра з Маріуполя. Ще складна ситуація із Сергієм Лисенчуком. Він та його сім'я знаходяться або на броварському, або на чернігівському напрямку. Вони жили в селі, і з ними немає зв'язку», - сказав Арановський.