21 березня 2022 10:48

"Їхні олігархи жирують, а 75% населення підтримують знищення України". Збірник Сергій Нагорняк розніс закордонних колег

Відомий експерт і тренер, а в минулому — знаменитий футболіст перейшов на волонтерську роботу.


"Навіть думки покинути Україну не було"


- Коли все почалося, я був за кордоном. 2 березня повернувся в Україну. З того часу живу між Києвом і рідною Вінницею. Займаюся, грубо кажучи, волонтерською роботою, допомагаю ЗСУ різними методами.


Вінниця - моє рідне місто. І рідне місто моєї дружини. Тут вся моя сім'я, батько, брат, родичі дружини. Виїжджати нікуди не збираємося. Навіть думки покинути Україну не було.


"До останнього моменту не вірили в ймовірність повномасштабної війни"


- Не можу про все це говорити без злості. Ми всі віддавали собі звіт в тому, наскільки неадекватний у нас сусід. Але також майже всі до останнього моменту не вірили в ймовірність повномасштабної війни. Думали, політика, нагнітають.


Це біда.


Чудовисько з бункера захотіло увійти в історію... і увійшло! Тільки в негативному плані.


"Є таке слово-пропаганда. Воно змінює все"


- Я грав у РФ [за Спартак в 1995 році, - прим.авт.]. І тоді, в 1990-х, мені здавалося, що вони, загалом, звичайні люди багато в чому схожі на нас. Що ж сталося?


Є таке слово - пропаганда. Воно змінює все. А там така пропаганда, що посади будь-якої людини перед телевізором буквально на день, і він радикально змінить бачення світу.


Там це машина. Система. Там все рулять такі, вибачте, під*р*си, як Соловйов, які, по-моєму, новий тип людей виховали. Зазомбованих баранів.


Згадую своє дитинство і юнацтво в СРСР. Тоді ми щиро вірили, що соціалізм — це суцільне добро, а капіталізм — суцільне зло. Потім залізна завіса звалилася, і перед нами розкрилася реальність.


Давним-давно прочитав думку, що з усього людства тільки 15% людей володіють логічним мисленням. Не вірив. Але РФ змусила повірити.


"Серед російських спортсменів нормальних людей майже немає"


- Вибачте за грубість, але не можу втриматися: росіяни — це не народ, а біомаса. Найбагатша в світі країна з величезними ресурсами, при цьому кожен п'ятий за межею бідності, кожен третій гріється вдома дровами, їх олігархи жирують, а 75% населення підтримують знищення України.


Так, у них є нормальні люди, але мало.


Що показово: серед російських спортсменів нормальних людей майже немає. Позатикали язики в ж*пи і роблять вигляд, що їх це не стосується.


"Щастя, що вінницька телевежа знаходиться серед лісу"


- У Вінниці до пори до часу було більш-менш нормально. Але спочатку підірвали аеропорт. А потім телевежу.


Щастя, що вона - одна з найвищих в Європі — знаходиться серед лісу. Це врятувало від багатьох жертв. У будинках, які стоять за півкілометра від вишки, від другого удару по ній повилітали шибки.


Фото - УАФ