19 березня 2022 19:04

Неоднозначна ситуація: спортдиректор "Львів" пояснив, чому проукраїнський головний тренер покинув країну

У багатьох клубах УПЛ вже почався процес розставання з іноземними гравцями. ФК Львів також зазнав втрат.

Французький захисник Іссіар Драме, Угандійський хавбек Фарук Мія і хорватський центрхав Фране Чірьяк (вже перейшов в Болгарський Локо Софія) розірвали контракти з львівським клубом. При чому вищевказані гравці не пішли в піврічні оренди, як це роблять багато їхніх колег, а покинули ФК Львів назовсім.

"Драмі, Мія і Чир'як попросили забрати документи, щоб оформити повноцінний трансфер. Ми даємо таку можливість людям. Повинні розуміти, що тримати їх до літа немає сенсу. Дай бог, щоб війна закінчилася завтра. Це не їхня війна. Нехай вони вибирають свою дорогу".

При цьому табір "городян" покинув і головний тренер Олег Дулуб. Білоруський фахівець не раз висловлював свою позицію проти президента Білорусі Олександра Лукашенка, який підтримує агресію Росії проти України. Тим не менш, він теж поїхав з країни.

"Тренери тривалий час були тут. Дулуб, Ви знаєте, людина більше проукраїнська, ніж прогалина. Але він повинен був виїхати, тому що для білорусів тут також не все так легко. Він виїхав, але на зв'язку кожен день", - розповів спортивний директор ФК Львів Максим Стефанський в ефірі ТК "Футбол 1/2/3".


Фото - ПФК "Львів"