19 березня 2022 15:08

"Ігор Суркіс допомагає людям - база працює, тут багато біженців". Легенда "Динамо" Леонід Буряк - про воєнний Київ

Легенда українського футболу зі своєю сім'єю залишається в столиці.


"Клубна база працює, тут багато людей"


- Всі ці три тижні я продовжую жити в Києві і нікуди не збираюся їхати. Зі мною дружина і син. Буквально вчора на деякий час виїхав за місто, і незабаром повернувся.


Часто приїжджаю на клубну базу Динамо в Конча-Заспі. Ігор Михайлович Суркіс допомагає людям: база працює, тут багато людей – дітей з клубної академії, біженців. Все тут живуть, сплять, їдять.


"Тепер між українцями і росіянами ворожнеча на багато поколінь"


- До 24 лютого я б ніколи не повірив, що можливо те, що сталося. Ніколи в житті! Повністю згоден з мером Києва Віталієм Кличком – тепер між українцями і росіянами ворожнеча на багато поколінь.


І все через одну людину, яка зазомбувала свій народ і тепер знищує сусідній. Ось під'їжджаю я в Конча-Заспу: блок-пости, втомлені люди, загально нервова атмосфера... це жах. Цього не може бути в XXI столітті.


Дуже погано себе почуваю. Стан прибитий. Переживаю за сім'ю. Боляче за країну.


"Де Пена - одне з найбільш вдалих придбань клубу"


- Я багато в чому сприяв переходу в Динамо уругвайця Карлоса Де Пени. Вважаю, це одне з найбільш вдалих придбань клубу за останні роки. Залишав Україну уругваєць вже без моєї участі: наскільки знаю, легіонери Динамо і Шахтаря потягом дісталися Чернівців, звідти до Румунії, бразильці – додому, а Карлос через Париж – в Уругвай.