18 березня 2022 20:20

Луїджі НОЧЕНТІНІ: "В Італії є чітке розуміння, що відбувається в Україні. Тут всі за вас, всі хочуть допомогти вашій країні і народу"

Колишній асистент головних тренерів Дніпра-1 та національної збірної України дав ексклюзивний коментар zbirna.com з приводу ворожого нападу на нашу країну.


- Я досі не вірю, що все це відбувається в Україні, — сказав Луїджі Ночентіні. - Щоранку починаю зі стрічки новин з вашої країни, до якої прикипів усім серцем. По італійському ТБ всі про це тільки й говорять. Причому наші репортери знаходяться безпосередньо в Україні, і вони чітко розуміють, що саме відбувається. Що творить путін і росія. Тут всі за Україну, всі хочуть допомогти вашій країні і народу.


Я підтримую рішення УЄФА і ФІФА виключити збірну і клуби з Росії з міжнародних змагань. Можливо, багато футболістів стали заручниками якоїсь диктатури, і страх перемагає думку. Швидше за все, російський футбол страждає з вини однієї людини.


Я постійно на зв'язку з хлопцями, з якими працював у національній збірній, а також зі своїм другом Сергієм Кравченком. Звичайно, вони мені теж багато розповідають, хоча ми все і так бачимо. Коли трапляються фотографії з Харкова та Маріуполя, я не можу повірити своїм очам. У Харкові ми проводили підготовку до Євро-2016, а в Маріуполі грали з Дніпром-1. Все це страшно. Україна - красива країна. За вісім років роботи в Дніпрі я полюбив це місто. Мені подобаються Київ і Львів. Мені подобається ваш народ, і я бажаю Вам вистояти і перемогти.


Фото - УАФ