17 березня 2022 09:49

"З футбольної організації "Рух" перетворився на гуманітарну": Ігор Дедишин розповів, як 1000 дітей та дорослих знайшли притулок в академії львівського клубу

Академія ФК Рух (Львів) провела дитячий турнір і продовжує розміщувати у себе тих, кому нікуди повернутися.


Планувалося зробити інтерв'ю з Генеральним директором ФК Рух (Львів), але вийшла публікація у вигляді його монологу - Ігор Михайлович на одному диханні розповів все:


- Сьогодні на нашій базі постійно перебувають приблизно 1000 людей. Можна сказати, це майже стеля наших можливостей: зайняті майже всі місця — готель, хостел, Корпуси дитячої академії.


Наша база - як вавилонське стовпотворіння! Величезна кількість людей - дітей, юнаків, дорослих, ми нікому не відмовляємо. Справа в тому, що, як багато хто знає, до 24 числа тут повинен був відбутися турнір серед футболістів 2008 р.н. мало приїхати 28 команд. Більшість приїхали. І після 24 лютого більшість залишилася.


Приїхали з Кременчука, Харкова, Мелітополя, інших міст. Приїхало київське Динамо.


Слава Богу, у нас тут нормальний житловий фонд. Людям є де жити.


Ми ні в кого не вимагаємо грошей, оплати якоїсь. Все за бажанням: є гроші - допоможи, наприклад, оплачуючи продукти. Немає можливості - все, чого просимо, щоб усюди було чисто.


Як я бачу - начебто, всі задоволені. Діти тренуються. Деякі команди нам вдалося розвезти по закордонних клубах. Зокрема, дітей Динамо прийняв у себе польський ФК Гурник (Забже).


Сьогодні, без перебільшення, з футбольної організації Рух перетворився на гуманітарну. Ми фактично перестали функціонувати як футбольний клуб. Все, чим займаємося, - допомагаємо всім, хто цього потребуємо. Знову ж таки, багатьох - і дітей, і цілі команди - вивозимо за кордон по можливості.


По суті, весь наявний у нас транспорт працює на те, щоб привозити до Львова дітей з усієї країни, з усіх гарячих точок... Не буду конкретизувати, це ні до чого. Кожен день по багато разів буваю на вокзалі.


Майже всі працівники клубу записалися в місцеву тероборону. У разі чого, поїдемо на фронт.


Ми намагаємося всім допомагати - зокрема, гімназії, яка неподалік від нас і теж приймає біженців. І нам намагаються допомогти наші друзі - з України, еміграції, Польщі. Багато отримуємо гуманітарної допомоги.


Крім усього іншого, ми, працівники клубу, намагаємося підтримувати форму і теж тренуємося. Потрібно кудись відводити весь негатив і ненависть. Граємо навіть в хокей на траві.


Наш президент Григорій Козловський у Львові. Це головний фактор всього. Кожен день мене багато разів запитують про нього, і головне, що люди хочуть почути, — чи у Львові він. Так, у Львові! І нікуди не поїде. Без шансів. Це всіх заспокоює.


Володимир Марчук, спеціально для FanDay.net


Фото - ФК "Рух"