13 березня 2022 16:18

Президент "Десни" Левін про українських футболістів у Росії: "Я думаю, що вони просто продали патріотизм за гроші"

Президент "Десни" Володимир Левін поділився думками про Анатолія Тимощука, якого УАФ позбавила всіх титулів і заборонила займатися футболом на території України.

"Кожен українець повинен бути патріотом. Дії, які не пов'язані з патріотизмом, повинні розцінюватися тільки так. Український патріотизм - це першочергове завдання, яке має бути. Сьогодні дуже багато людей виїхали з Чернігова і Києва, тому що патріотизм, на жаль, не знаходиться на тому рівні, на якому повинен знаходитися.

Але в основі патріотизму повинна знаходитися якась національна ідея. Ці люди не поїхали б з території Києва та Чернігова, якби пам'ятали, що кожен клаптик землі, згідно 13 статті Конституції та українського паспорта, належить йому. Що йому не потрібно захистити тільки свій будинок, йому потрібно захистити нашу країну, всі наші кордони.

Якщо людина має український паспорт - він повинен бути обов'язково пов'язаний з Українською державою. Ми повинні підійти до поняття єдиної національної ідеї, яка б це пов'язала", – сказав Левін.

Також він висловився щодо футболістів, які залишилися в Росії.

"Я думаю, що вони просто продали патріотизм, який є, за гроші. Їх задовольняє зарплата, яку вони отримують. Вони не розуміють, що їхня батьківщина, Україна, є однією з найбагатших країн світу. Ми сьогодні є за добробутом, за запасами наших надр, одинадцятою країною у світі.

Ця агресія заради того, щоб забрати це багатство, яке належить нам. Але ці футболісти цього не розуміють. Вони вважають, що зарплати їм достатньо, щоб прогодувати себе в даний момент", – сказав Левін.


Фото - ФК "Десна"