13 березня 2022 12:20

Журналіст: "Росія котиться в повну дупу. Це вже країна-вигнанець"

Російський журналіст Аркадій Бабченко висловився про те, як світ підтримує Україну.


"Так вийшло, що останнім часом мені довелося об'їхати пів Європи. П'ять країн. Ось, тримай. Ви навіть не уявляєте, що відбувається.


Це п#####ь. Україна всюди. Прапори України в автобусах, будинках, на поліцейських авто, магазинах влаштували вітрини в жовто-блакитних кольорах, вуличні художники, разом з зарядками на Алена Делона та Шварценеггера малюють портрети Зеленського, в ресторанах акція на Плакати "Ми разом", "Stand vise Ukraine", та прапори-прапори-прапорці.


Дороги повні автобусів з допомогою і перевезенням біженців, маршрутки з прапорами Данії, Німеччини, Норвегії, Фінляндії - та української. Прості громадяни своїх країн все кинули, сіли за кермо, прикріпили прапор своєї країни і прапор України і поїхали Європою перевозити біженців по світу. На кордонах люди з прапорами України блокують російські та білоруські фури. Мітинг, сцени, точки допомоги скрізь. Переміщення військової техніки.


У Варшаві, яка взяла на себе основний потік біженців, просто Вавілон. Українська і російська - багато хто зі Сходу - розмовляють більше ніж польською. Залізничний вокзал перетворили на один суцільний пункт переїзду. Перекладачі, безкоштовна їжа, безкоштовна доставка, інформація, люди Єгови роздають сендвічі - вперше в житті я хотів поговорити з ними про Бога - готелі переповнені.


Двоє п'яних людей на провулку, які, я впевнений, місяць тому, за чашкою пива у своїй броварні, рвали про людей, які натикалися об яснах, рвали "Слава Україні" і "Путін х###о" і захоплювалися тим, як Україна відбивається. Коли дякував їм за підтримку, кажуть - так, ні, зробили зовсім трохи, але українці просто фантастика.


Ситуація в Україні у світі змінилася просто кардинально. І, головне - на рівні простих людей. На рівні суспільства. Таке враження, що вся Європа зараз - одна велика Україна.


Україна всюди. На кожному телевізорі. У кожній газеті. У кожному праску. Всі новини тільки - Україна, Україна, Україна. Вони дивляться без подиху.


Камбербэтч, Ді Капріо, Ілон Маск, Де Ніро, Грета - так, на мою думку, всі зірки - всі політики, всі лідери думок, крім напівтупого Коеліо, виходять на сцену з прапорами України, пишуть твіти, демонструють підтримку. Україна стала мейнстрімом. Підтримка України стала гарним тоном.


Тому, якщо хтось каже, що Європа для нас нічого не робить, або робить замало - ви просто не уявляєте масштаби світу, який прийшов у рух.


Почався глобальний огляд ситуації речей і Росія котиться в повну дупу. Просто на повну. Це вже країна-вигнанець.


І Україна тепер зайняла її місце. Принаймні в головах", - написав Бабченко.