9 березня 2022 18:52

Промес говорив батькові про бажання вбити двоюрідного брата в ніч після події - його телефон прослуховували. Тепер Квінсі можуть пред'явити більш тяжкі звинувачення

З'явилися нові подробиці у справі Квінсі Промеса про замах на вбивство двоюрідного брата.

Наприкінці 2020 року двоюрідний брат гравця "Спартака" звинуватив його в нанесенні ножових поранень. Під час вечірки вони нібито посварилися, а потім, за словами кількох свідків, Квінсі вдарив родича ножем.

Потерпілий отримав травму коліна, і, ймовірно, її наслідки залишаться на все життя. Сам інцидент стався влітку 2020 року, коли Промес виступав за «Аякс».

Гравець все заперечував і називав звинувачення помилковими, але NOS опублікував розшифровку телефонних розмов Промеса з членами сім'ї після події. Виявилося, що поліція Нідерландів прослуховувала телефон Квінсі.

Розмови відбулися тієї ж ночі, через деякий час після конфлікту. Близько години ночі Промес подзвонив батькові і запитав, навіщо той став на захист двоюрідного брата Квінсі. "Навіщо ти вискочив перед ним? Ти врятував йому життя", – запитав гравець.

"Квінсі, я не хочу, щоб у тебе були проблеми", – відповів батько футболіста. "Я б його вбив, ти розумієш це?"- сказав Промес.

Через 10 хвилин гравець подзвонив матері і тітці, щоб дізнатися, в яку частину тіла він поранив родича. Дізнавшись, що ніж потрапив в ногу, Квінсі сказав: "Значить, йому пощастило". Також Промес вибачився перед тіткою за подію.

Пізніше тієї ж ночі футболіст знову здзвонився з батьком. "Я вірний своїй тітці. Якщо хтось її зачепить, я його вб'ю. Є люди в цій родині, за яких я готовий вбити. Ще пощастило, що я більше не ходжу з вогнепалом, тому що все могло бути ще гірше", – заявив Квінсі.

Також з розмов Промеса з батьком стало зрозуміло, що Квінсі дочекався кінця вечірки, щоб напасти на двоюрідного брата.

Залишається невідомим, чому телефон Промеса прослуховувався. Дана міра в Нідерландах застосовується лише при боротьбі з організованою злочинністю.

З урахуванням нових даних справу Промеса можуть перекваліфікувати і пред'явити йому більш тяжкі звинувачення. Спочатку Промесу пред'явили звинувачення в замаху на вбивство без наміру вбити жертву, тепер же гравця можуть звинуватити в навмисному замаху на вбивство.

У травні 2021 року поліція завершила розслідування і передала справу в прокуратуру Амстердама. Після розгляду було прийнято попереднє рішення про порушення кримінальної справи.

У листопаді минулого року прокуратура Нідерландів офіційно пред'явила звинувачення Промесу в замаху на вбивство і нападі при обтяжуючих обставинах.