3 березня 2022 16:48

Жуніор МОРАЕС: "Не знаю, чи піду з "Шахтаря", чи ні"

Бразильський форвард «Шахтаря» Жуніор Мораес, котрий має український паспорт, сьогодні прибув на етнічну батьківщину, залишивши Київ після віроломного вторгнення путінської армії на суверенну територію України.


«Я нікому не бажаю війни. Я зараз щасливий бути зі своєю родиною, обіймати їх. Із самого початку я тільки про це й думав. Я не був народжений для того, щоб потрапити до зони бойових дій. Я не знаю, чи піду з «Шахтаря», чи ні».


«Перебуваючи у Києві, я багато думав про те, як допомогти витягти людей звідти. Там було багато немовлят, багато дітей, всі були дуже налякані. Я постійно намагався знайти рішення, вихід, намагався знайти молоко для дітей, підгузки».


«Це були чотири дні сильної напруги. Коли ми почали наближатися до кордону, я періодично вставав (в автобусі) і дивився у очі партнерам. Було важливо пам'ятати це. Я бачив занепокоєння і напруження, але водночас надія була в очах усіх нас».


«У Києві було багато бразильців, зараз війна триває, а я намагаюся щосили вивозити звідти людей. Є українські родини, яким також потрібна допомога. Їх також треба підтримувати. Оскільки я живу в Україні вже майже десять років, то знаю багатьох людей і намагаюся зробити все можливе, щоб мати змогу допомогти», - сказав Мораес.